حذف رنگ آزو از محلول آبی توسط نانو فیبریل های پروتئینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ، دانشگاه تربیت معلم تهران

مسعود مشهدی اکبر بورجار

دانشگاه تربیت معلم تهران

فرهنگ علی اکبری

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

چکیده

کوشش‌های زیادی برای حذف رنگ‌های خطرناکی که به میزان زیادی به محیط زیست آزاد می‌شوند، انجام شده است. یکی از مهمترین گروه های رنگ ها، شامل رنگ های آزو می باشد. روش انعقاد با استفاده از پلیمرهای شیمیایی، یکی از شناخته شده ترین روش های حذف رنگ از پساب صنایع می باشد. در تحقیق حاضر، توانایی یک نانو فیبریل پروتئینی بعنوان بیوپلیمر برای جذب زیستی دو رنگ آزو بنام های اسید رد 114 (Acid Red 114) و اسید رد 88 (Acid Red 88) بررسی شد. تشکیل نانوفیبریل توسط گرماگذاری پروتئین در دمای متوسط و با سرعت ثابت هم زدن القا شد. سپس تولید فیبریل‌ها توسط تست‌های استاندارد از قبیل سنجش فلورسنس تیوفلاوین (T(ThT، سنجش جذب رنگ کنگو رد (Congo Red)، طیف دورنگ نمایی دورانی (Circular Dichroism) و میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM) ارزیابی شد. نتایج حاکی از آن بود که پروتئین، فیبریل‌هایی دارای ساختار صفحات بتا و قطری بین 10 تا 20 نانومتر تشکیل داد. همچنین اثر pH ، قدرت یونی محلول و دوز جاذب فیبریلی، بر کارایی جذب و پایداری جذب رنگ توسط جاذب در دماهای متفاوت بررسی گردید. نتایج نشان داد که حذف رنگ ها از محلول، توسط نانوفیبریل ها به میزان غلظت نانوفیبریل وابسته بود و همچنین بیشترین مقدار حذف رنگ (تقریبا 95 تا 99 درصد) در pH حدود خنثی انجام گرفت. یافته‌های ما نشان داد که، نانو فیبریل‌های پروتئینی توانایی رنگبری رنگ‌های ذکر شده از محلول آبی آنها را دارند و تولید نانوفیبریل پروتئینی روشی آسان، کم هزینه و محیط دوست برای حذف رنگهای آزو از پساب توسط روش انعقاد می باشد.

کلیدواژه ها

رنگ آزو ،نانوفیبریل، انعقاد، رنگبری، پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.