بررسی بیماری های شایع در مراسم اربعین و راهکارهای پیشگیری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نشریه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، دوره: 6، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_BEHRAZM-6-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 749
نویسندگان
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف: مراسم اربعین یکی از بزرگترین و باشکوه ترین تجمع انبوه در دنیا محسوب می شود. همه ساله میلیون ها نفر در حد فاصل نجف اشرف و کربلا راهپیمایی می نمایند و در روز اربعین حسینی علیه السلام در کربلا گرد هم می آیند و با حضرت سیدالشهدا علیه السلام و شهدای کربلا تجدید عهد می نمایند و یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی می دارند. بدیهی است که در این تجمع بزرگ و میلیونی افراد مختلفی اعم از خردسال، نوجوان، جوان، میانسال و سالمند با فرهنگ و گویش های مختلف با سطح سلامت متفاوت حضور دارند لیکن همگی به عشق حضرت امام حسین(ع) و شهدای کربلا تحت هر شرایطی اعم از گرما و یا سرما به این امر عبادی همت می گمارند. این مقاله به بررسی بیماری های شایع در مراسم اربعین در گذشته و راهکارهای پیشگیری از آن در آینده می پردازد.روش ها: این مقاله با استفاده از تجارب نویسنده و مطالعات میدانی در کنار بررسی متون و گزارش های رسمی و بهره گیری از پایگاه های علمی اجرا شده است.یافته ها: نتایج بررسی مطالعات انجام شده در این خصوص بیانگر آن است که غیر از دوران شیوع بیماری کووید-۱۹، سایر بیماری ها در طول دوره مراسم اربعین مشتمل بر گزارش های موردی از اختلالات گوارشی و عصبی-عضلانی و عفونت های تنفسی شایع و در موارد جزیی اختلالات پوستی و حوادث ترافیکی بوده است.نتیجه گیری: با عنایت به تاکید آموزه های اسلامی به رعایت موازین بهداشت فردی و اجتماعی، علیرغم ازدحام جمعیت و تراکم بیش از حد معمول تردد در این ایام ویژه، غیر از گزارش هایی از بروز بیماری های مرسوم و قابل انتظار در پژوهش های انجام شده که در بین آن ها بیماری های حاد گوارشی سهم بسیار اندکی را داشته اند، با این وجود به نظر می رسد باید تمهیدات لازم برای پیشگیری و یا مواجهه با هر گونه فوریت های پزشکی و بهداشتی، مد نظر تمامی مسئولین دست اندرکار برگزاری مراسم قرار گیرد.کلیدواژه ها
اربعین, بهداشت, پیشگیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.