ویژگی های فیزیکی آبدهی و بررسی امکان ذخیره سازی آب قنات کتک ارسنجان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع آب، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WEJMI-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیف الله امین

استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز

تیمور ایزدی

کارشناس مرکز مطالعات اقلیمی دانشگاه شیراز

سید محمد جعفر ناظم السادات

دانشیار بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز

چکیده

قنات ها یکی از منابع تامین آب مورد نیاز کشاورزی شهر ارسنجان که در ۱۳۰ کیلومتری شمال شرقی شیراز واقع شده است، می باشند. قنات کتک که مظهر آن در حدود ۵/۷ کیلومتری غرب شهر ارسنجان واقع گردیده، با میانگین بده ی ۲۰ لیتر در ثانیه یکی از چهار قنات مهم تامین آب زراعی و باغ های این شهرستان است. در این مطالعه، ویژگی های مربوط به آبدهی، شیب بستر، شیب سطح آب و طول بخش های تره کار و خشکه کار به صورت میدانی پایش شد و امکان ذخیره سازی آب در طول فصل غیر رویشی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیانگر آن بودند که با توجه به روش ارایه شده در این مطالعه، قنات کتک با آبدهی نزدیک به ۱۵ لیتر بر ثانیه و شیب بستر ۰۰۱۳/۰ قابلیت ذخیره ی آب را در فصل های غیر رویشی دارد.

کلیدواژه ها

قنات, ارسنجان, کتک, شیب سطح آب, شیب بستر قنات, تره کار, خشکه کار, ذخیره سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.