طراحی کنترل کننده مقاوم ژنراتور القایی دو سوی تغذیه در حضور عدم قطعیت های حاصل از مدل سیستم و اندازه گیری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 21، شماره: 75
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-21-75_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز طوسی

گروه مهندسی برق قدرت- دانشکده برق کامپیوتر-دانشگاه ارومیه

ابوذر محمدنژاد

گروه مهندسی برق قدرت-دانشکده برق کامپیوتر-دانشگاه ارومیه

فرناز صباحی

گروه مهندسی برق قدرت-دانشکده برق کامپیوتر-دانشگاه ارومیه

چکیده

در این مقاله یک روش کنترل مقاوم برای ژنراتور القایی دو سو تغذیه پیشنهاد شده است که در آن نویز اندازه گیری نیز در نظر گرفته شده است. کنترل کننده های ژنراتور القایی دو سو تغذیه به دو گروه کنترل کننده های سمت روتور و شبکه تقسیم می شوند. هدف اصلی کنترل کننده سمت روتور کنترل توان اکتیو و راکتیو استاتور است. پارامترهای ژنراتور القایی دو سو تغذیه ممکن است به دلیل شرایط کار از مقادیر نامی منحرف شوند. برای این عدم قطعیت پارامتری، با استفاده از رویکرد حساسیت مختلط، یک کنترل مقاوم برداری با استفاده از روش H بی نهایت استفاده شده است. طراحی کنترل کننده سمت روتور با استفاده از استراتژی کنترل بردار انجام شده است و به جای کنترل کننده های PI، از کنترل کننده مقاوم طراحی شده استفاده شده است. یکی از مراحل کنترل برداری اندازه گیری جریان های روتور و استفاده از آنها در معادلات کنترل می باشد. اگر جریان های اندازه گیری شده دارای نویز باشند، کنترل سیستم مختل می شود. بنابراین، برای حل این مشکل استفاده از فیلتر کالمن پیشنهاد شده است. اثربخشی روش پیشنهادی با استفاده از شبیه سازی تحت شرایط مختلف بررسی و مقایسه آن با روش های کنترل برداری کلاسیک و کنترل مستقیم توان انجام شده است. نتایج شبیه سازی عملکرد و پایداری مقاوم روش پیشنهادی با عدم قطعیت مدل و اندازه گیری را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ژنراتور القایی دو سو تغذیه, کنترل برداری, کنترلر مقاوم H بی نهایت, فیلتر کالمن, توان اکتیو و راکتیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.