نسبت امنیت و مشارکت سیاسی در عرصه های پیراشهری(مورد مطالعه: شیرآباد زاهدان)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوفصلنامه توسعه فضاهای پیراشهری، دوره: 5، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JPUSD-5-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 110
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه جغرافیای سیاسی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران. ایران.
دکتری گروه جغرافیای انسانی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
دانشیار گروه جغرافیای سیاسی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر به دنبال بررسی و واکاوی تاثیر امنیت در مشارکت سیاسی عرصه پیراشهری شیرآباد زاهدان است. این پژوهش ازنظر نوع توصیفی و تحلیلی، از دید هدف کاربردی، از منظر روش کمی است و برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از نرمافزار SPSS و مدل ایداس استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش پیش رو شامل دو بخش است. بخش نخست: کارشناسان صاحبنظر در حوزه مطالعاتی هستند که بر پایه نمونهگیری هدفمند تعداد ۳۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. بخش دوم جامعه آماری نیز ۵۰ نفر از ساکنان عرصه پیراشهری شیرآباد زاهدان است که روش نمونهگیری به صورت گزینشی و معیار گزینش نیز، فرد دارای تحصیلات دانشگاهی بود. نتایج پژوهش نشان داد که بین امنیت سیاسی و مشارکت سیاسی ساکنان عرصه پیراشهری شیرآباد، ارتباط معنادار و مثبت برقرار است. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که سهم شاخص (ثبات مدیریت با مقدار بتا ۸۰۴/۰ و مقدار t: ۶۱۲/۲۲)، در پیشبینی تغییرات مثبت متغیر وابسته (مشارکت سیاسی) بیشتر از دیگر شاخصهای امنیت سیاسی است و نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که شاخص (وجود روحیه مشارکت و کار جمعی با مقدار ۱۹۹/۰)، بیشترین اثر مستقیم را بر مشارکت سیاسی داشته است، و شاخص حق برگزاری راهپیمایی و اعلام موضع در عمل با مقدار ۱۱۲/۰، کمترین تاثیرات مستقیم را بر مشارکت سیاسی ساکنان شیرآباد دارد. سرانجام، نتایج مدل ایداس نشان داد که مقدار SPI شاخصهای (مشارکت در انتخابات، برخورداری از حقوق شهروندی، ارتباط و تعامل مستمر کارگزاران با مردم) با مقدار (۱)، بیشترین و شاخص وجود رسانه های مختلف حزبی و آزاد با سهم (۰۱/۰) کمترین میزان تاثیرپذیری را از امنیت سیاسی به خود اختصاص دادهاند.کلیدواژه ها
امنیت سیاسی, مشارکت سیاسی, حفره دولت, زاهدان و عرصه پیراشهری شیرآباداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.