ارائه الگوی پیشنهادی افزایش سرمایه با توجه به محیط اقتصادی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه حسابداری و منافع اجتماعی، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAR-13-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایران اباذری

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.

احمد پیفه

استادیار، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

فردین منصور

استادیار، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

عباسعلی حق پرست

استادیار، گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

چکیده

هدف: یکی از موارد مهم و اساسی برای ایجاد کسب و کار، سرمایه و منابع مالی است. کمبود سرمایه و عدم دسترسی به منابع مالی از جمله بزرگترین مشکلاتی است که شرکت­ها با آن مواجه هستند. تصمیمات مربوط به تامین مالی و به تبع آن افزایش سرمایه، همواره ثروت سهامداران را تحت تاثیر قرار می­دهد. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش به ارائه الگوی افزایش سرمایه در شرایط اقتصادی ایران پرداخته می­شود.روش: پژوهش حاضر بر حسب  نتیجه کاربردی و بر حسب نوع داده کیفی از نوع اکتشافی مبتنی بر رویکرد زمینه بنیان است که ضمن مصاحبه با ۱۲ تن از خبرگان حرفه­ای شامل مدیران و اساتید دانشگاهی بر اساس تجارب عملی، با تحلیل کلی از سه مرحله کدگذاری مبتنی بر داده (باز، محوری و انتخابی)، مولفه­های افزایش سرمایه با توجه به محیط اقتصادی ایران شناسایی گردید.یافته ­ها: عوامل ایجاد کننده افزایش سرمایه شامل الزامات قانونی، متنوع­سازی شرکتی، عوامل ساختاری، ساختار سهامداری و نظام مالیاتی، عوامل زمینه­ای شامل نظام تامین مالی، اقتصاد دولتی، قوانین و مقررات، شرایط اقتصادی- سیاسی و سیستم حسابداری، شرایط مداخله­گر شامل عملیات بوروکراتیک، محدودیت­های قانونی و تصمیمات مدیریتی، راهبردها شامل منابع بودجه­ای، کیفیت اطلاعاتی، سیاست­های حمایتی، اقتصاد آزاد، اصلاح ساختارها و مساله فرهنگ­سازی و پیامدهای آن شامل ایجاد فرصت­های شغلی دانش­مدارانه، افزایش رفاه اجتماعی، بهبود سودآوری، فشار مالی برای سهامداران، از بین رفتن مزیت اعتباردهندگان به دلیل تورم در جامعه است.نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش داشتن مدیریت بهینه روی منابع مالی کافی و ایجاد سازوکارهای مثمرثمر برای امکان سرمایه­گذاری را که عاملی برای تولید، اشتغال و به حرکت درآوردن چرخ­های اقتصادی کشور است نمایان می­سازد و از سوی دیگر، توجه به مقوله­های ارائه شده در الگوی پژوهش می­تواند مساعدت وافری به توسعه فعالیت­های اقتصادی بنگاه­ها و در نتیجه پویایی و احیای شرکت­ها نماید.دانش ­افزایی: انتظار بر این است نتایج پژوهش می­تواند موجب بسط و غنای مبانی نظری متون مرتبط با افزایش سرمایه گردد و در خلق و بازآفرینی مجدد مولفه­های افزایش سرمایه، به مدیران کمک شایانی نماید.

کلیدواژه ها

تامین مالی, مقوله سرمایه گذاری, افزایش سرمایه, رویکرد زمینه بنیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.