تاثیرات متقابل تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین با حوزه مهندسی عمران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD09_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد شمسی زادگان

مربی گروه مهندسی عمران، واحد لارستان، دانشگاه ازاد اسلامی، لارستان، ایران

چکیده

اب و هوا و شرایط اقلیمی بخش های مختلف کره زمین طی دهه های گذشته در حال تغییر بوده است و این روند تغییرات به طور مدام ادامه داشته است. این وضعیت عمدتا ناشی از پدیده گرمایش زمین است. این پدیده بر بخش های مختلف و گوناگونی تاثیر داشته است که بخش های مختلف مهندسی عمران نیز از ان جمله اند. تغییرات اقلیمی نه تنها سازه های موجود را تحت تاثیر خود قرار می دهد بلکه حتی این وضعیت باعث می شود مهندسین عمران در مورد طراحی و اجرای ساختمان های جدید که بتوانند با آب و هوا و شرایط اقلیمی دگرگون شده که در اثر بروز پدیده گرمایش و ایجاد دماهای بالاتر، وقوع بارندگی های ناگهانی و شدیدتر و بروز سیل، وزش بادها و طوفانهای پر سرعت تر و نیز ایجاد بارش های سنگین برف و پدیده یخبندان و نیز بالا امدن سطح اب دریا ها و ..... که ناشی از شرایط جدید اقلیمی است تجدید نظر نمایند. این مقاله متمرکز بر بررسی تاثیرات متقابل تغییرات شرایط اقلیمی و سازه های حوزه مهندسی عمران بخصوص در مورد تولید گاز CO۲ است. این تاثیرات هم در تولید مصالح و مواد و هم در ساخت و ساز و هم بر رویکردهای طراحی و حتی ایین نامه ها و استانداردها قابل بررسی است. در این مورد باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش اثرات منفی و اجتناب ناپذیر تغییرات اقلیمی بر سازه ها و افزایش دوام و عمر مفید سازه ها بود. با این حال، برخی از این تغییرات آب و هوایی اجتناب ناپذیر شده و تاثیر منفی قابل توجهی بر نحوه عملکرد سازه ها خواهند داشت. احتمالا با توجه به وضعیت موجود در نیمه دوم قرن حاضر تغییرات بیشتری ظاهر خواهد شد که تاثیرات مهمی بر سازه های احداثی خواهد داشت. بنابراین، مهندسین عمران نیاز به تغییر روش های طراحی، و نحوه ساخت و ساز و حتی تولید مصالح دارند و باید این تغییرات با شرایط جدید اقلیمی سازگار شود تا پایداری سازه ها و نیز شرایط کلی زیست محیطی بهبود یابند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، تخریب سازه ها، سیمان، مهندسی عمران، دی اکسید کربن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.