نقش دفاع سایبری در ایمن سازی توسعه کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر خدایی اشان

استاد یار گروه آمار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران

چکیده

کشاورزی ستون فقرات بسیاری از اقتصادها در سراسر جهان است. با پیشرفت تکنولوژی، شیوه های کشاورزی در طول سالها تکامل یافته و صنعت را کارآمدتر و مولدتر کرده است. با این حال، با افزایش پیشرفتهای فناوری، کشاورزان اکنون در معرض خطر جدیدی قرار دارند. تهدیدات سایبری. امنیت سایبری اغلب با کشاورزی مرتبط نیست، اما حفاظت از صنعت در برابر حملات سایبری اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. هدف اصلی این پژوهش شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای پیشرو توسعه پایدار در بخش کشاورزی و صنایع غذایی و یافتن راه های کم خطر و کم هزینه جهت جلوگیری از اخلال در تولید محصولات استراتژیک و ایجاد امنیت غذایی برای کشور است. در این مقاله سعی شده است بطور اجمالی به موضوع دفاع سایبری، اقدامات انجام یافته در این زمینه، توسعه پایدار کشاورزی و الزامات آن، امنیت غذایی و راه های حفاظت آن پرداخته شود. حملات سایبری کشاورزی می تواند داده های حساس را به خطر بیندازد، زنجیره تامین را مختل کند و حتی عرضه مواد غذایی را با مشکل مواجه سازد. نتایج این پژوهش و تحقیقات نشان میدهند که اهمیت دادن به پدافند غیرعامل در توسعه فناوری های مختلف در بخش کشاورزی و صنایع جانبی به عنوان یک استراژی تدافعی با بهره بردن از نقاط قوت، ضعفها و آسیب پذیریها اجتناب ناپذیر است و احتمام به آن تهدیدهای خارجی را به حداقل می رساند. با توجه به اهداف پدافند غیرعامل، مرتفع سازی دائمی نقاط ضعف و آسیب ها و ارتقای توان مقابله با تهدیدها مورد توجه بوده و این گونه استراتژی ها با ماموریتهای سازمانی و اهداف کلان کشور مطابفت کافی دارد. ما همچنین به مطالعات موردی حملات سایبری به کشاورزی و نحوه مدیریت آنها برای جلوگیری از حملات آینده نگاه خواهیم کرد .

کلیدواژه ها

دفاع سایبری، امنیت غذایی، توسعه کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.