مبانی جرم انگاری کلاهبرداری رفاهی در پرتو معیار شنشگ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم محمدزاده

دانشجوی دکترای حقوق کیفری و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه

جمال بیگی

دانشیار، گروه آموزشی حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران استادراهنما

فاطمه احدی

استادیار، گروه آموزشی حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

زمینه :کلاهبرداری رفاهی، فریب دادن نهادهای دولتی برای اخذ امتیازات رفاهی بیشتراست. به عنوان یکی از جرایم اقتصادی است. در واقع مرتکبان جرایم یاد شده افرادی با هوش و تنها از طریق کلاهبرداری رفاهی می تواند از نتایج فعالیت های مجرمانه بهره مند شوند و درادامه فعالیت های غیرقانونی سرمایه گذاری و برای امنیت اقتصادی و اجتماعی دولت ها خطرناک باشند.هدف: مبانی جرم انگاری کلاهبرداری رفاهی در پرتو معیار شنسگ، با این توصیف تمرکز دقیق بر این که چرا کلاهبرداری رفاهی جرم انگاری می شود. کدام مبانی جرم انگاری آن را توجیه می کند، اصولی مانند اصل ضرر، امنیت، اخلاق، پدر سالاری قانونی لزوم جرم انگاری کلاهبرداری رفاهی را توجیه می کند،روش تحقیق: با توجه به ماهیت موضوع، پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و از طریق مطالعه منابع معتبر انجام شده و اطلاعات به دست آمده به صورت توصیفی - تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.یافته ها: اما این لزوم اگر در قالب خاصی از مدل های جرم انگاری قرار بگیرد، در مبانی جرم انگاری کلاهبرداری رفاهی موثر خواهند بود. در واقع علت نیاز در آثارنهفته کلاهبرداری رفاهی برای نمایندگان دولت و افراد جامعه نسبت به کلاهبرداری سنتی و رایانه است.نتایج: از این رو، در این نوشتار با استفاده از معیار یا مدل های جرم انگاری جاناتان شنشک از جمله فیلتر اصول، فیلتر پیش فرض ها و فیلتر کارکردها و با انطباق فرایندهای این مدل ها با ویژگی های خاص کلاهبرداری رفاهی، در مبانی یا لزوم جرم انگاری کلاهبرداری رفاهی ارائه شده است..

کلیدواژه ها

مبانی جرم انگاری، اصول جرم انگاری، کلاهبرداری رفاهی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.