انگاره تهدید یا فرصت بودن شکاف نسلی در حکمرانی فضای سایبری با تاکید تاثیرگذاری آن در تحقق جرائم علیه امنیت عمومی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم طباخ حسینی

دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی ، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان ، ایران

سیدمحمدرضا موسوی فرد

استادیار گروه حقوق کیفری و جرم شناسی ، واحد سمنان ،دانشگاه آزاد اسلامی،سمنان،ایران

علی دلفانی

استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی ، واحد خرم آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، خرم آباد ، ایران

مصطفی ملکی

استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی، پیام نور ایلام، دانشگاه پیام نور، ایلام، ایران

چکیده

با نگاهی توصیفی تحلیلی با بهره گیری از روش کتابخانه ای و اسنادی در جستار حاضر در پی آن هستیم در یابیم رویکردهایحکمرانی سایبری در مواجهه با شکاف نسلی برای اینکه تبدیل به تقابل امنیتی اجتماعی نشود چه باید کرد؟ برای نیل بدین منظور این مقاله به بررسی مفهوم حکمرانی فضای سایبری میپردازد و تاثیر آن در تحقق جرائم علیه امنیت عمومی را مورد بررسی قرار میدهد. فلذا با توجه به روند روزافزون استفاده از فضای سایبری و تکنولوژیهای مرتبط، این حوزه به یکی از مهمترین مسائل امنیتی جامعه تبدیل شده است. در این زمان حکمرانی فضای سایبری باید به گونه ای عمل کندکه به عنوان یک فرصت برای کاهش شکاف نسلی و حفظ امنیت عمومی برنامه ریزی و تلاش کند اگر چنین نباشدقطعا با رویکرد امنیت گرایی به مواجه ه اجتماعی و امنیتی و دوگانه سازی در جامعه منجر خواهد شد که بستر را برای سوء استفاده دشمنان از طریقفضای مجازی فراهم خواهد نمود. اینجاست که حاکمیت باید با شناخت صحیح بحران شکاف نسلی در بستر فضای سایبریو به رسمیت ضرورت طبیعی شکاف نسلها با آراء و عقاید متضاد با نسل خود، ضمن مدیریت این شکاف با ریل گذاری صحیح قانونی، کنترل موشکافه فضاهای ضد امنیتی فضای سایبری در مواجهه با امنیت عمومی، ارتقاء همکاریها و استفاده از تجربیات دیگر کشورها، در نهایت توسعه آموزشهای لازم برای جوانان از نگاه امنیتی و اقدامات فرهنگی و امثالهم قضیه رامدیریت کند.

کلیدواژه ها

شکاف نسلی، حکمرانی فضای مجازی، جوانان، جرائم امنیتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.