آمریت به قتل در بستر فضای مجازی و چالشهای فراروی کیفر آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال بیگی

دانشیار، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

امیرحسین زیورپور

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق کیفری و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

زمینه و هدف: آمریت به قتل از طریق فضای مجازی، واقعیتی عینی- حقوقی است که شناخت آن و تبیین جایگاهش در نظام حقوقی داخلی و بین المللی، نیازمند مطالعات مصادیق این حوزه است. هدف این مقاله اولا، بررسی قتل و مصادیق آن در فضای مجازی همراه بابیان مباشرت و امریت به قتل و اکراه در قتل، نحوه اثبات این نوع از قتل و درنهایت حکم آن، میباشد.روش تحقیق: این پژوهش کاربردی میباشد و از منظر هدف از نوعی توصیفی- تحلیلی است. ابزار جمع آوری اطلاعات روش اسنادی و مطالعات کتابخانه ای از منابع معتبر داخلی و خارجی است.یافته ها: بررسی حقوقی آمریت به قتل از طریق فضای مجازی، به مجموعه اعمال مجرمانه ای گفته میشود که از جهت رکن روانشناختی، مانند قتل سنتی باانگیزه های شخصی همچون انتقامجویی یا انگیزه های مالی رخ میدهند و ازلحاظ رکن مادی، تابع عواملی مانند اقداماتی که علیه سامانه ها و زیرساختهای فضای مجازی صورت گرفته و از طریق ایجاد اختلال در آنها منجر به قتل میگردد و یا معیار وسیله ارتکاب جرم که طبق آن فضای مجازی همچون وسیله ارتکاب جرم در اختیار مرتکب قرار میگیرد و نهایتا معیارهایی که طبق آن قتل از طریق فضای مجازی ولی در فضای بیرون منجر به قتل افراد میشود.نتیجه گیری: علاوه بر بررسی ماهوی آمریت قتل از طریق فضای مجازی، چالشهایی در حوزه اکراه مامور به قتل و بررسی کیفری آمرین و مباشرین و مامورین، نیازمند ابهام زدایی از قوانین است.

کلیدواژه ها

آمریت به قتل، مباشرت قتل، فضای مجازی، کیفر، مقررات ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.