بررسی تاثیر پارامترهای موثر درفرآیند مخلوط نیمه جامد بر تغییر ساختار آلیاژ

  • سال انتشار: 1374
  • محل انتشار: سومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME03_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا فلاحی

عضو هشیت علمی دانکشده مکانیک دانشگاه امیر کییر

محمدرضا مسلمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، د انشگاه تربیت مدرس - دانشکده فنی و مهندسی

چکیده

بررسی عو امل موثر بر ساختار درفرآیند مخنوط نیمه جامد بحث کسترده ایدارد. درجه حرارت، ترکیب شیمیائی، سرعت سردکردن، روش اعمال تلاطم،زمان و سر عت هم زدن، ازجمله عوامل مهم و موثر بر این فر آیند محسوب می گردندو هریک به نوبه خود اثرات گوناگونی بر ساختار و در نهایت بر خواص مکانیکی می گذارند.در تحقیق حاضر، اثر تغییر درجه حرارت، زمان هم زدن و تر کیب شیمیائی، برروی ساختار آلیاژهای AL-۴/۵%CU و AL-۱۰%CU مورد بررسی قر ارگرفته است و در آناز روش هم زدن منقطع و به صورت مکانیکی استفاده شده است. نمونه هایی ازآلیاژهای فوق باسرعت هم زدن ۲۰۰ دور در دقیقه و زمان های ۵ و ۱۰ دقیقه ریخته-گری شده است. در اشر اعمال تلاطم شدید به کمک هم زن مکانیکی درناحیه خمیریشاخه های دندریتی فاز جامد اولیه شکسته شده و ساختار بصورت کروی یاکل بوته ای و یا ترکیبی ازهردو تغییر می کند. در آلیاژ AL-۴/۵%CU بااعمال فرآینداندازه متوسط ذرات از جامد اولیه در درجه حرارت ۶۴۰ درجه سانتیگرادتقریبا " درحدود ۱۰۵ میکرومتر و در درجه حرارت ‎۵۹۰ درجه سانتیگراد تقریبا" درحدود ۱۷۵ میکرومتر اندازه گیری شده است . ریزشدن اندازه دانه های از جامددردرجه حر ارت بالا می تواند ناشی از شکسته شدن شاخه های دندریتی نازک و نرمتشکیل شده فاز جامد اولیه دانست، در آلیاژ AL-۱۰%CU اعمال فرآیند موجب دگرگونیساختار دندریتی فاز جامد اولیه شده است، بطوری که در درجه حرارت ۵۶۰ درجهسانتیگراد ساختار حاصله کاملا" غیردندریتی شد، و بصورت کل بوته ای و تاحدودینیز کروی شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.