مطالعه نقش محافظه کاری حسابداری در تصمیمات سرمایه گذاری مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهزان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NOORACCOUNTING01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا جامعی

دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کردستان

محمدجواد کاشکی

کارشناسی ارشد حسابداری، علوم و تحقیقات کرمانشاه

سارا شجاع رستگاری

کارشناس ارشد حسابداری، علوم و تحقیقات کرمانشاه

چکیده

در این پژوهش نقش محافظه کاری حسابداری در تصمیمات سرمایه گذاری مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد مطالعه قرار می گ یرد. برای اندازه گیری محافظه کاری از دو معیار سودآوری آتی و اقلام خاص آتی استفاده شده است. متغیرهای مورد بررسی تحقیق عبارتند از محافظه کاری، میانگین ROE، میانگین CFO، میانگین PM، انحراف معیار ROE، انحراف معیار PM، اهرم، رشد، اندازه، مجموع هزینه های تحقیق و توسعه و تبلیغات، Past و اقلام خاص. همچنین برای آزمون فرضیه های تحقیق 60 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالهای 1382 تا 1388 با استفاده از روش رگرسیون حداقل مربعات معمولی (OLS) مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های پژوهش بیانگر این است که سطح محافظه کاری در شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجه نقد عملیاتی آتی شرکت ها را تحت تأثیر قرار نمی دهد اما حاشیه سود شرکت ها را تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین می توان اینگونه استدلال کرد که شرکت های محافظه کارتر نسبت به شرکت هایی که سطح محافظه کاری کمتری دارند حاشیه سود بیشتری دارند و مدیران جهت تصمیمات سرمایه گذاری خود می توانند به این سطوح اتکا نمایند. همچنین سطح محافظه کاری سبب شناسایی کمتر اقلام خاص به عنوان هزینه نمی شود به عبارت دیگر سطوح محافظه کاری شناسایی اقلام خاص به عنوان هزینه را تحت تأثیر قرار نمی دهد.

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری- سطوح محافظه کاری- تصمیمات سرمایه گذاری مدیران- سودآوری آتی- اقلام خاص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.