تحلیل غیر خطی سربع خرپاهای فضایی

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME09_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد صفاری

استادیار، بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

مهدی مبشر

محقق ارشد گروه عمران، بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

رامین طباطبائی

محقق ارشد گروه عمران، بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

چکیده

تحلیل خطی سازه ها معمولاآبا حل دسته معاملات ناشی از تعادل نیروها و سازگاری تفییر شکل ها امکان پذیرمی باشد, تعداد این معادلات نسبت مستقیم با درجه آزادی سازه مورد بحث خواهند داشت به عبارت دیگر باافزایش درجه آزادی مجبور به حل معادلات بیشتری خواهیم بود, تعداد این معادلات در تحلیل غیر خطیچنان افزایش می یابد که حل آنها از طریق انجام عملیات دستی تقریبا" غیرممکن می باشد . آنالیزغیرخطیسازه های فوق بوسیله کامپیوتر دارای دو مشکل اساسی می باشد . اولا زمان بسیار زیادی که صرف حلدسته معادلات فوق می گردد و انیا تعداد سیکلهای زیاد جهت تعادل گره ها (این موضوع ممکن است منجربه انباشتگی خطها و واگرائی جوابها گردد) در این مقاله تغییر مکانهای بزرگ گره ها در محاسبات منظورشده است و برای منظور سازی دورانهای بزرگ اعضاء از دستگاه مختصات لاگرانژین استفاده شده است وجهت اعمال بارگذاری از روند افزایشی بار استفاده است و برای محاسبه تفییر شکل های مربوط به هرافزایش بار فرض شده که تغییر شکل های مربوط به هر درجه آزادی از معادله درجه دوم پیروی می کند وسپس با محاسبه باز توزیع نیروهای نامتعادل گره ها و با استفاده از ماتریس سختی مماس خرپای فضائی،تعادل در گره ها برقرار شده است. آنگاه با توجه به فرمول بندی ارائه شده مطالعات عددی برروی چند خرپاشناخته شده انجام گردیده و نتایج با سایر مراجع از لحاظ زمان عملیات و تعداد سیکلهای لازم مورد مقایسهقرار گرفته است ونشان داده شده که روش فوق از سرعت، دقت و کارائی بالایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

تحلیل غیرخطی، تغییر شکل های بزرگ، تحلیل سریع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.