بررسی عوامل موثر بر گرایش به کجروی فرهنگی دانشجویان دختر و پسر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 4، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JZVJ-4-14_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین شمس

کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی، مدرس دانشگاه پیام نور.

معصومه عموزاده

دستیار علمی، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور

حجت زین یوند مقدم

کارشناس ارشد برنامه ریزی علوم اجتماعی، مدرس دانشگاه پیام نور

بهمن غلامی

دستیار علمی، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر گرایش به کجروی فرهنگی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیا منور در شهرستان در هشهر صورت پذیرفته است. متغیرهای مطرح در این پژوهش که شامل پایگاه اجتماعی- اقتصادی، دینداری، میزان کجرو بودن دوستان، و غیره است، با استفاده از دلالت های نظریه های کجروی فرهنگی مطرح شدند. چارچوب نظری این پژوهش بنا به تناسب موضوع، کجروی فرهنگی را مورد استفاده قرار داده و فرضیات پژوهش استخراج شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه ی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور شهرستان در هشهر را که حدود ۱۶۰۰ نفر بودند تشکیل می دهد. این پژوهش به شیوه پیمایشی بر روی ۳۰۰ نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور شهرستان دره شهر در سال ۱۳۹۱ که به صورت تصادفی انتخاب شدند، صورت گرفت. ابزار سنجش، پرسشنامه بوده است و روایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت. داده های آماری با استفاده از نر مافزار آماری برای علوم اجتماعی و روش همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش، حاکی از آن (SPSS) است که بین متغیر جنسیت با گرایش به کجروی فرهنگی، رابطه ای وجود ندارد، اما بین، پایگاه اجتماعی- اقتصادی، میزان دینداری، میزان کجرو بودن دوستان، واکنش والدین و متغیر دلال تهایمقاومتی با گرایش به کجروی فرهنگی، رابط ه وجود دارد. همچنین، معادله پی شبینی میزان گرایش ۰ درصد از واریانس متغیر وابسته را پی شبینی نماید. / به کجروی م یتواند ۳۴۷

کلیدواژه ها

کجروی, کجروی فرهنگی, دینداری, پایگاه اجتماعی- اقتصادی, والدین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.