مقایسه ی الگوهای ارتباط و تعارضات زناشویی در زنان متاهل شاغل در بانک های دولتی و زنان خانه دار شهر شیراز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 2، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JZVJ-2-7_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین هنرپروران

استادیار و عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی .واحداستهبان، گروه علوم انسانی، استهبان

زهرا قادری

استادیار و عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی.واحد مرودشت. گروه علوم انسانی. مرودشت

کبری قبادی

کارشناس ارشد مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

این پژوهش با هدف « مقایسه ی الگوهای ارتباطی و تعارضات زناشویی در زنان متاهل شاغل در بانک های دولتی و زنان خانه دار» انجام شد. روش پژوهش از نوع علی - مقایسه ای است. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه ی تعارضات زناشویی (MCQ )و پرسشنامه ی الگوهای ارتباط زناشویی (CPQ ) بود. جامعه ی آماری را زنان متاهل شاغل دربانک ها و زنان خانه دار در شهر شیراز در سال ۱۳۸۸ تشکیل می دادند. افراد نمونه ی پژوهش را ۱۰۰ نفر از زنان متاهل شاغل که با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی و ۱۰۰ نفراز زنان خانه دارکه با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند، تشکیل داده اند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون tمستقل جهت تعیین تفاوت میانگین های دو گروه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که زنان شاغل بیش تر از الگوی ارتباطی سازنده متقابل (( P< ۰/۰۵ و زنان خانه دار بیشتر از الگوی ارتباطی اجتناب متقابل (P< ۰/۰۱)استفاده می کنند. در زمینه ی تعارضات زناشویی نیز زنان شاغل در خرده مقیاس جدا کردن امور مالی از یکدیگر دارای تعارضات بیش تری هستند (p< ۰/۰۱ ) و زنان خانه دار در خرده مقیاس های افزایش جلب حمایت فرزندان و افزایش واکنش های هیجانی ((P< ۰/۰۵ دارای تعارضات بیش تری بودند.

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباط زناشویی, تعارضات زناشویی, زنان شاغل, زنان خانه دار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.