حذف بیولوژیکی کروم از پساب دباغی با استفاده از توده سلول زنده آسپرژیلوس اوریزا
- سال انتشار: 1381
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH05_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1039
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی سمنان
دانشگاه علوم پزشکی سمنان
دانشگاه علوم پزشکی سمنان
چکیده
از نمکهای کاتیون سه ظرفیتی کروم در دباغی پوست به منظور تولید چرم استفاده می ود. کروم (3+) در شرایط ویژه ای مانند حضور یون منگنز و ترکیبات آلی به کروم (6+) که برای سلامت انسان و محیط زیست مخاطره آمیز است استفاده می گردد. مطالعات در این پژوهش نشان داد که قارچ آسپروژیلوس اوریزا قادر است در پساب دباغی در رقتهای مختلف (90-10 درصد) باغلظت کروم 120-1080mg/l رشد نماید. حداکثر میزان حذف کروم از پساب در pH=3، غلظت کروم معادل 240 mg/l و میزان تلقیح 0/12% (وزن خشک) مشاهده شد. اثر فاکتورهای مختلف محیطی مانند دما، pH، سرعت اختلاط یا هوادهی، نوع و میزان ماده مغذی بر رشد توده سلولی قارچ و میزان حذف کروم بررسی گردید. میزان رشد توده سلولی قارچ و میزان حذف کروم از پساب در شرایط بهینه (pH=5، دمای 30 درجه سانتیگراد، سرعت اختلاط معادل 150rpm و میزان 0/3% ماده مغذی دی هیدروژن فسفات آمونیوم) به ترتیب معادل 0/45% (وزن خشک) و 98/8% بود. مطالعات آماری شامل آنالیز واریانس و مقایسه چندگانه نشان داد که فاکتورهای مذکور تأثیر معنی داری (P< 0.01) بر رشد توده سلولی قارچ و میزان حذف کروم از پساب داشته اند.کلیدواژه ها
اسپرژیلوس اوریزا، پساب دباغی، حذف بیولوژیکی کروم، رشد توده سلولیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.