آیا عملکرد جنسی زنان مبتلا به چاقی متفاوت است؟ یک مطالعه مروری نقلی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-26-10_010
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و اهمیت بررسی ارتباط بین اختلال عملکرد جنسی و چاقی در زنان و نیاز به مطالعات مروری که به جمع بندی نتایج مطالعات مشابه می پردازد، مطالعه حاضر به صورت نظام مند و با هدف تعیین عملکرد جنسی در زنان مبتلا به چاقی با استفاده از پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان انجام شد. روش کار: در این مطالعه مرور سیستماتیک، بر اساس چک لیست پریزما، مروری بر متون با رویکرد نظام مند در زمینه بررسی عملکرد جنسی در زنان چاق با استفاده از پرسشنامه FSFI انجام شد. در این راستا یک مرور نظامند در پایگاه های Web of Science، PubMed، MEDLINE و ... انجام شد. کلیدواژه های مورد استفاده شامل: عملکرد جنسی، چاقی و زنان بود. در این مرور سیستماتیک از تمام مقالات مشاهده ای انگلیسی و فارسی از ابتدا تا سال ۲۰۲۲ استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه، ابتدا ۷۶۱ مقاله از پایگاه ها و منابع مورد بررسی استخراج شد که در نهایت ۵ مقاله چاپ شده دارای معیارهای ورود به این مرور سیستماتیک بودند. از میان مقالات، ۴ مقاله به زبان انگلیسی و ۱ مقاله به زبان فارسی بود. در این مطالعات نمرات عملکرد جنسی حاصل از گروه چاق به صورت نمره کل، میل جنسی، تحریک یا برانگیختگی جنسی، رطوبت مهبلی، ارگاسم، رضایت جنسی و درد مورد بررسی قرار گرفت. از آنجایی که این مرور با هدف تعیین کارکرد جنسی در زنان مبتلا به چاقی با استفاده از پرسشنامه FSFI انجام شد، در اکثر مطالعات، کاهش نمرات در پرسشنامه و حیطه های مختلف کارکرد جنسی مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از بیشتر مطالعات مورد بررسی در این مرور سیستماتیک، اختلال عملکرد جنسی در زنان مبتلا به چاقی بیشتر است، لذا توصیه به ارزیابی عملکرد جنسی به طور معمول در افراد چاق کمک می کند تا افرادی که نیاز به مداخله دارند، شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم عمیقی
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
زهره کشاورز
دانشیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مهدی عالم رجبی
دانشیار گروه جراحی، متخصص جراحی و فلوشیپ جراحی گوارش (کولورکتال)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
ملیحه نصیری
استادیار گروه آمار زیستی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :