تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل جیمز براون بر کیفیت مراقبت آنژیوپلاستی، یک مطالعه نیمه تجربی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 12، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-12-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سادات موسوی

Isfahan University of Medical Sciences

حسین قاسمی

Isfahan University of Medical Sciences

سیما بابایی

Isfahan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: بیماری عروق کرونر قلب علت اصلی مرگ ومیر ناشی از اختلالات قلبی عروقی است. در چند دهه گذشته، آنژیوپلاستی عروق کرونر به روشی موثر برای درمان بیماری عروق کرونر تبدیل شده است. بیمارانی که تحت آنژیوپلاستی قرار می گیرند، به دلیل کیفیت پایین مراقبت ناشی از آموزش ناکافی و غیراصولی پرستاران، سطوح بالایی از اضطراب را تجربه می کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک برنامه آموزشی مبتنی بر مدل جیمز براون بر کیفیت مراقبت پرستاری آنژیوپلاستی بود. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی به روش قبل و بعد، ۲۴ پرستار شاغل در بخش آنژیوپلاستی بیمارستان چمران اصفهان در سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفتند که به روش نمونه گیری سر شماری انتخاب شدند. گروه پرستاران بر اساس مدل جیمز براون آموزش دیدند. کیفیت مراقبت های پرستاری آنژیوپلاستی قبل از مداخله، ۳ روز و یک ماه پس از مداخله با استفاده از چک لیست محقق ساخته کیفیت مراقبت آنژیوپلاستی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۶ در سطح معنی داری ۰۵/۰p< مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ه:  بر اساس نتایج، میانگین نمرات کیفیت مراقبت پرستاری قبل از مداخله ۰۴/۶ ± ۵۲/۴۲ ، سه روز بعد از مداخله ۵۱/۷ ± ۴۶/۶۰ ، و یک ماه بعد از مداخله ۵۳/۶ ± ۰۷/۶۶ بود. نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات کیفیت مراقبت پرستاری آنژیوپلاستی قبل از آموزش با مدل جیمز براون و همچنین سه روز و یک ماه پس از آموزش تفاوت معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰p< ). نتیجه گیری: با توجه به نتایج، برنامه آموزشی جیمز براون کیفیت مراقبت های پرستاری آنژیوپلاستی را افزایش داد. بنابراین پیشنهاد می شود پرستاران شاغل در این واحد آموزش مراقبت ویژه آنژیوپلاستی را از طریق مدل جیمز براون دریافت کنند.

کلیدواژه ها

Care Quality, Angioplasty, James Brown Educational Model, Nursing Care, Iran, کیفیت مراقبت, آنژیوپلاستی, مدل آموزشی جیمز براون, مراقبت پرستاری, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.