استراتژی های برنامه ریزی منطقه ای گردشگری با استفاده از تکنیک SWOT مطالعه موردی: شهرستان پیرانشهر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JZPM-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

چکیده      ایران به لحاظ جاذبه­های گردشگری، در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد و بدین­ترتیب دستیابی به موفقیت در مدیریت و توسعه جهانگردی، برنامه­ریزی جهانگردی در تمام سطوح را برای کشور ضروری می­سازد. زیرا صنعت گردشگری به قدری در توسعه اقتصادی- اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی لقب داده­اند. این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی بوده و با استفاده از تکنیک SWOT به تدوین استراتژی­ها و راهبردهای ممکن جهت توسعه گردشگری در شهرستان پیرانشهر پرداخته است. از اهداف پژوهش حاضر شناسایی قابلیت­های گردشگری پیرانشهر و ارائه راهبردهای مناسب برای توسعه آن، توسعه کاربرد مدل­ها در برنامه­ریزی گردشگری کشور و معرفی شهرستان پیرانشهر به عنوان یکی از شهرهای جاذب گردشگر در سطح داخلی و بین­المللی می­باشد. با توجه به موقعیت ویژه و استراتژیک پیرانشهر به دلیل قرار گرفتن بر مسیر راه تجاری ایران- عراق و سایر کشورهای حاشیه مدیترانه، وجود گمرک رسمی تمرچین، معادن سنگ گرانیت، شهرک صنعتی، امنیت و ... می­توان آن را به عنوان منطقه گردشگری هم در سطح ملی و هم بین­المللی معرفی کرد.     نتایج حاصل از این مطالعه نشان می­دهد که با توجه به استراتژی­های ارائه شده جهت توسعه گردشگری در شهرستان پیرانشهر می­توان با برنامه­ریزی صحیح در جهت توسعه گردشگری برای ساکنان آن اشتغال ایجاد کرد و با توجه به جاذبه­های متعدد آن­را به عنوان منطقه گردشگری معرفی کرده  و در صورت تعیین آن بعنوان منطقه آزاد تجاری موقعیت ویژه­ای را برای کشور و شهرستان و ساکنان مناطق مرزی هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ امنیتی به ارمغان آورد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی منطقه ای, گردشگری, پیرانشهر, مدل SWOT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.