تاثیر کسب و کار های خانگی بر توانمندی اجتماعی زنان روستایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JZVJ-5-19_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حشمت اله سعدی

دانشیار ترویج کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

سارا جلیلیان

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

احمد یعقوبی فرانی

استادیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

هدف اصلی از این تحقیق بررسی تاثیر کسب ­و­ کارهای خانگی بر توانمندی­ اجتماعی زنان روستایی شهرستان اسلام­آبادغرب است. روش تحقیق از نوع پیمایشی بوده و ابزار گرد­آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه و همگام با مصاحبه بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل ۲۶۵ نفر از زنان روستایی که دارای کسب و کارخانگی می­باشد که ۱۶۱ نفر از آنان (براساس فرمول کوکران) به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی ابزار تحقیق توسط متخصصین تایید گردید و جهت تعیین پایایی ابزار، از محاسبه ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای بخش­های مختلف بطور میانگین در حد ۹۲/۰ بود. جهت انجام آزمون­های آماری از نرم­افزار SPSS و آزمون­های نیکویی برازش و مدل­سازی معادلات ساختاری، از نرم افزار لیزرل (Lisrel)، استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که مدل طراحی شده معادلات ساختاری برای توانمندسازی زنان روستایی منعکس­کننده یک برازش مطلوب و درحد انتظار می­باشد. علاوه بر این یافته­های تحقیق حاکی از آن است که توانمندی اجتماعی ۳/۶۳ درصد از زنان در حد بالایی است. هم­چنین توانمندی اجتماعی با نوع کسب و کار خانگی ارتباط معنا­دار دارد.

کلیدواژه ها

توانمندی اجتماعی, شهرستان اسلام آبادغرب, زنان روستایی, کسب و کار خانگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.