بررسی وضعیت تثبیت لجن تصفیه خانه فاضلاب سرکان به روش هضم هوازی در واحد نمونه آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1381
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH05_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1130
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی همدان- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت محیط
دانشگاه علوم پزشکی همدان- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت محیط
دانشگاه علوم پزشکی همدان- دانشکده بهداشت- گروه بهداشت محیط
چکیده
لجن به دلیل تغلیظ آلاینده های شیمیایی و پاتوژنهای بیماریزا در شمار مواد زائد خطرناک طبقه بندی می شود. این امر لزوم تصفیه و بی خ طر سازی آن را قبل از دفع روشن می سازد. امروزه روش هضم هوازی لجن به دلیل سادگی در ساخت و بهره برداری مورد توجه متخصصین قرار گرفته است. هدف از این تحقیق ارزیابی کارایی هاضم هوازی در مقیاس آزمایشگاهی جهت تثبیت لجنهای دفعی از تصفیه خانه فاضلاب سرکان در استان همدان می باشد. این تحقیق به مدت 7 ماه از مرداد تا اسفند 1380 در چهار مرحله مجزا بر روی لجنهای دفعی و خام این تصفیه خانه انجام شد. در هر مرحله عملیات هضم هوازی در داخل بیوراکتور به حجم 30 لیتر در آزمایشگاه بهداشت محیط دانشکده بهداشت انجام گرفت، روند ت ثبیت لجن به وسیله آزمایشات و پایشهای لازم در هر دوره به مدت سه هفته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که نسبت VS/TS حداکثر در روز پانزدهم به کمتر از 0/6 رسیده و مقدار SOUR نیز حداکثر بعد از گذشت 17 روز به کمتر از 2mgo(2)/gr.vs.h رسیده است. همچنین بعد از گذشت 11 روز مواد فرار 40 درصد کا هش یافته اند. در نهایت یافته های این تحقیق نشان داد که لجن تصفیه خانه مذکور به روش هضم هوازی به خوبی قابل تثبیت بوده و هاضم هوازی توانسته است بعد از گذشت 17 روز معیارهای تثبیت را فراهم نماید. نتایج حاصل از آزمایشات میکروبی و ا نگلی نشان داد که این هاضم توانسته است پس از 22 روز معیارهای کاهش پاتوژن را تا حد کلاس B برآورده کند. بر این اساس لجنهای حاصل از این هاضم پس از گذشت 22 روز در بهترین شرایط قابلیت استفاده در اراضی جنگلی را داشته اما به هیچوجه قابلیت استفاده در اراضی کشاورزی و سبزیکاری را ندارد.کلیدواژه ها
لجن فاضلاب- تثبیت لجن- هاظم هوازی لجنمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.