نرم افزار طراحی سیستم حفاظت کاتدی لوله های گاز مدفون در خاک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: IPPC01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا فضل اللهی

شرکت مهندسی حفاظ گستر زنگ

احمد ساعتچی

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی گلعذار

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

طراحی سیستم حفاظت کاتدی لوله های گاز مدفون در خاک، مستلزم استفاده از روابط متعدد، جداول، استانداردها و تجربه می باشد که عموما زمان بر بوده و دقت فراوانی را می طلبـد . بـه دلیـل حجـم بـالای محاسبات و لزوم دقت بالا در طراحی، استفاده از کامپیوتر و روشهای شبیه سـازی عـددی، در سـالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است . نرم افزار معرفی شده در این مقاله پس از دریافت اطلاعات ورودی، می تواند طراحی را به طور دقیق و بـا سرعت به انجام رساند . طراحی شامل : جمع آوری اطلاعات مربوط به سازه ( جنس سازه، نوع پوشش، شکل فیزیکی و ابعاد و سطح سازه و ….) و اطلاعات مربوط به خاک ( مقاومت مخصوص، حضور بـاکتری، دما و ….) می باشد و در ادامه با توجه به روابط ریاضی، جداول، اسـتانداردها و موقعیـت مکـانی سـازه، نرم افزار فوق، پارامترهای طراحـ ی شـامل : سـطح سـازه، جریـان حفـاظتی لازم، انتخـاب پوشـش، نـوع سیستم حفاظتی، ابعاد و جنس آند، تعداد و نحوه آرایش بستر آندی، مقاومـت مـدار ( شـامل : مقاومـت سازه، کابل، پوشش و بستر آندی ) ، انتخاب رکتیفایر و دیگر موارد لازم را محاسبه می نماید . کاربر این امکان را دارد که طراحی را با هر سه نوع بستر آندی ( عمودی، افقی و چاهی ) انجام دهد . در مواردی نظیر انتخاب رآتیفایر، سعی گردیـده از سیـستم هوشـمند در طراحـی اسـتفاده گـردد . برنامـه، دارای بانکهای اطلاعاتی متنوعی می باشد آه همگی قابلیت افزودن اطلاعات جدید را دارند . کاربر در هر لحظه می تواند نتایج طراحی خود را ملاحظه نموده و پرینـت نمایـد . همچنـین امکـان ذخیـره اطلاعات و طراحی انجام شده، در هر مرحله ای وجود دارد . پس از اتمام طراحی، امکان محاسبه هزینـه و برآورد اقتصادی آن نیز پیش بینی شده است . نرم افزار فوق بـه زبـان برنامـه نویـسی (Inprise Borland Delphi 5.0) و تحـت Windows نوشـته شـده است و به صورت Auto Run می باشد .

کلیدواژه ها

حفاظت کاتدی، خوردگی لوله های گاز، روشهای شبیه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.