غلظت نیترات در برخی از گیاهان در اصفهان
- سال انتشار: 1381
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH05_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 975
نویسندگان
چکیده
در چند سال اخیر در کشورهای مختلف توجه زیادی به جذب نیترات توسط سبزیجات شده است. برخی از کشورها نیز حدود مجاز برای غلظت نیترات در گیاهان خوراکی مخصوصاً سبزیجات را تعین کرده اند. در ایران تحقیقات انجام گرفته در این مورد بسیار اندک است و به دلیل بالا بودن مصرف سبزیجات در کشور ما نیاز است این مسئله مورد توجه قرار گیرد. بنابراین هدف اولیه این طرح تعیین غلظت نیترات در قسمت خوراکی سبزیجات مختلف سپس معرفی گیاهانی است که دارای بیشترین قدرت جذب نیترات باشند. برای انجام این تحقیق نمونه های اسفناج (Spinacea oleracea)، تره فرنگی (Allium porrum)، ریحان (Ocimum basilicum)، شنبلیله (Triginella foenum)، پیاز (Allium cepa)، کلم (Brasica deracea)، کاهو (Lactuca sativa)، ترب (Ruphanus sativens)، خیار (Cucumis sativa)، گوجه فرنگی (Lycopersicum esculentum)، سیب زمینی (Solanum trbersosum) و هویج (Daucus carota) از مزارع شهرهای درچه، دشتی، زیار، فلاورجان، خمینی شهر، نجف آباد و خوراسگان در ماههای مرداد، شهریور و آذر 1378 و اردیبهشت و خرداد 1379 جمع آوری گردید. د برخی موارد نیز نمونه هایی که محل برداشت آنها مشخص بود از بازارهای میوه و تره بار خریداری و به نمونه های قبلی اضافه شد. سپس غلظت نیترات در قسمتهای خوراکی هر یک از نمونه ها اندازه گیری شد. میانگین غلظت نیترات در اسفناج، تره فرنگی، ریان، شنبلیله، پیاز، کلم، کاهو، ترب، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی و هویج به ترتیب 2865، 412، 328، 450، 428، 673، 639، 819، 30، 14، 171 و 736 میلی گرم در هر کیلو گرم وزن تر بود. در بین نمونه های مورد مطالعه اسفناج دارای بیشترین و گوجه فرنگی دارای کمترین غلظت نیترات در گیاهان بودند. با توجه به اینکه میانگین غلظت نیترات در اسفناج در برخی از مناطق نمونه برداری شده بیش از غلظت مجاز تعیین شده سازمان بهداشت جهانی برای این گیاه بود، توصیه می شود که در رژیم غذایی کودکان زیر یکسال به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری متهمو گلوبینی از اسفناج استفاده نشود.کلیدواژه ها
نیترات، اسفناج، تره فرنگی، ریحان، شنبلیله، پیاز، کلم، کاهو، ترب، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، هویج و اصفهانمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.