فون های انگلی مشترک بیماری زا آنیساکیس (Anisakis) و کورینوزوما (Corynosoma) بین ماهی و انسان
- سال انتشار: 1381
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH05_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1122
نویسندگان
ایستگاه تحقیقات اکولوژی دریای خزر خیرود- نوشهر
ایستگاه تحقیقات اکولوژی دریای خزر خیرود- نوشهر
ایستگاه تحقیقات اکولوژی دریای خزر خیرود- نوشهر
چکیده
با توجه به اهمیت میزان مصرف ماهی در بهداشت و سلامت انسان بجهت داشتن پروتئین های سهم الهضم اسیدهای آمینه ضروری، برخی از مواد معدنی (فسفر و کلسیم) بویژه اسیدهای چرب غیر اشباع Wc و Wc و رابطه آن با کاهش میزان چربی بخصوص کلسترول و بدنبال آن کاهش سکته های قلبی، از طرفی ماهی در فرهنگ و رژیم غذایی مردم کشور هر روز که می گذرد بیتر وارد شده است. لذا ضرورت مطالعه و بررسی انگلهای مشترک بین انسان و ماهیان دریایی در شرایط کشور ما و اطلاع رسانی دقیق جهت هر گونه برنامه ریزی بهداشتی از طریق معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امری اجتناب پذیر است. در این راستا تعداد 14 قطعه ماهی سفید Rutilus Frissi Jutum و 24 قطعه گاوماهی Neogobius melanostomus و 11 قطعه گاوماهی Neogobius Kessleri از این نظر مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج برسیها نشان می دهد که از 14 قطعه ماهی سفید مورد نظر 14% و از 24 قطعه گاوماهی N-melanostomus 16% در محوطه بطنی و دیواره خارجی روده آلوده به لاروآنیساکیس بوده و این آلودگی بطوریکه بیماری نای از آن (Anisakiasis) با بیماری هایی مثل سرطان، زخم و گاستریت حاد و دیگر بیماریهای معده که بیمار سریعاً مواد خورده شده را دفع می کند اشتباه می گردد. در بررسی 11 قطعه گاوماهی N-Kessleri فقط 10% آن به انگل Corynosoma- stromosum یک انگل آکانتوسفال است آلوده بوده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.