مطالعات گلخانه ای بررسی امکان استفاده از پسابهای صنایع تولید خمیر مایه جهت آبیاری یونجه و جو
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH07_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 694
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
مدیر مطالعات پایه منابع آب سازمان آب منطقه ای تبریز
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
در کارخانه ایران مایه تبریز که تولید کننده خمیر مایه می باشد، سه نوع پساب با کیفیت های مختلف حاصل و در محیط رها می شود که این پسابها واش اول، واش دوم و واش سوم نامیده می شوند. نتایج آنالیز شیمیایی نشان داد که با یک مدیریت خاص می توان از این پسابها به عنوان آب آبیاری و کود استفاده نمود. بنابراین با 6 نسبت مختلف و آب پاه مخلوط شده و 6 پساب با کیفیت های مختلف بدست آمد، جهت تعیین بهترین نسبت اختلاط از نظر آبیاری، 13 گلدان در گلخانه در نظر گرفته شد. داخل هر گلدان 100 عدد بذر یونجه و 10 عدد بذر جو کشت شد. 6 گلدان تا مرحله جوانه زنی با آب چاه سپس با پسابها و 6 گلدان دیگر از ابتدا با پسابها آبیاری شدند و 1 گلدان نیز به عنوان شاهد جهت آبیاری با آب چاه در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اماکن استفاده از پسابهای صنایع تولید خمیر مایه جهت آبیاری یونجه و جو وجود دارد و چون شامل عناصر غذایی می باشند، لذا تا حدودی نیازهای غذایی گیاه را تأمین می نماید. همچنین بیشترین عملکرد یونجه مربوط به گلدانی بود که ابتدا با آب چاه سپس با پسابی که شامل واش اول (1/4 حجم)، واش دوم (1/4 حجم) و آب چاه (1/2 حجم) آبیاری شده بود. و در مورد جو مربوط به گلدانی بود که ابتدا با آب چاه سپس با پسابی که شامل واش اول (1/12 حجم)، واش دوم (1/12 حجم) و واش سوم (1/12 حجم) و آب چاه (3/4 حجم) آبیاری شده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی مروری بر میکروبیوم پوست، تعامل با محیط و مواد آرایشی و بهداشتی و اثرات آنها
- بررسی مروری بیماری کم خونی داسی شکل در ارتباط با تمایز ۲ ژنوتیپ شایع و اصلاح کننده های ژنتیکی
- کاربرد نانو مواد برای حذف موثر آلایندههای نوظهور در آب: چالش ها و نوآوریها
- حکمرانی تطبیقی و سیاستگذاری پایدار در مدیریت منابع آب
- مدیریت نوین استحصال و بهرهبرداری از سیالب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.