بازشناسی حقوق معلولین و افراد کم توان در قوانین و مقررات شهرسازی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 5، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-5-58_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت فرزان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

فرجاد فلاطون نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

محمد علی کاظم زاده رائف

عضو هیات علمی گروه آموزشی مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

چکیده

به عنایت به رشد فزاینده جمعیت شهرنشینی، یکی از مهم ترین چالش های فراروی همگان در ایجاد عدالت اجتماعی و اعتلای حقوق شهروندی، مساله بهره مندی آنان از حقوق شهری است. در این میان، توجه به حقوق شهروندی آن دسته از افرادی که دچار نقص ها، محرومیت ها یا مشکلات خاص اند و به دلایل گوناگون به حمایت های مضاعف نیاز دارند، اهمیتی مضاعف دارد. پیش بینی وضعیت خاص این قشر از شهروندان در مقررات حقوق شهری بالاخص در اجرای ضوابط و مقررات شهرسازی باید با نظارت و کنترل سازمان های ذی ربط نظیر سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری ها انجام پذیرد. با توجه به نیاز مبرم افراد ناتوان و معلول در سطح جامعه به امکانات، تجهیزات و مبلمان شهری خاص و عدم آگاهی مردم و مسوولین از ضوابط و مقررات بهسازی فضاهای تردد خصوصی و اجتماعی، این نوشتار سعی دارد ضمن بررسی حقوق مدنی معلولین و افراد کم توان در ایران به تحلیل ضوابط و مقررات شهرسازی مربوطه بپردازد. شیوه ی تحقیق این مقاله از نوع توصیفی تحلیلی می باشدکه گردآوری مطالب در آن با استفاده از منابع کتابخانه های علمی تخصصی حقوق معماری و شهرسازی و مطالعه وبسایت های علمی پژوهشی و مرکز اطلاع رسانی علوم و فن آوری بوده است.

کلیدواژه ها

مقررات شهرسازی، حقوق معلولین، افراد کم توان، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.