نقش یادگیری مسئله محور در پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: HEPCONF03_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا ستوده

دکترای فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی معصومی

کارشناسی زیست شناسی دانشگاه یاسوج

فریباسادات سعیدی فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور مرکز یاسوج

نواب حکمتی

کارشناسی فلسفه دانشگاه تبریز

چکیده

در دنیای امروز، مهارت های اجتماعی به عنوان یکی از مولفه های کلیدی در زندگی فردی و اجتماعی، نقشی حیاتی ایفا می کنند. دانش آموزان دوره ابتدایی به عنوان نسل آینده جامعه، نیازمند پرورش این مهارت ها هستند تا بتوانند در آینده به عنوان شهروندانی فعال، خلاق و مسئول در جامعه ایفای نقش کنند. با وجود اهمیت مهارت های اجتماعی، نظام های آموزشی سنتی در پرورش این مهارت ها چندان موفق نبوده اند. رویکرد سنتی آموزش بر حفظیات و انتقال دانش به صورت یک طرفه تمرکز دارد و فرصت کافی برای تمرین و پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان فراهم نمی کند. یادگیری مسئله محور به عنوان یک رویکرد نوین آموزشی، فرصتی برای پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی فراهم می کند. در این رویکرد، دانش آموزان با چالش های واقعی روبرو می شوند و برای حل آن ها به طور گروهی با یکدیگر همکاری می کنند. این امر به آن ها کمک می کند تا مهارت هایی مانند برقراری ارتباط، همدلی، کار گروهی، حل مسئله و تصمیم گیری را در عمل یاد بگیرند. این مقاله به بررسی نقش یادگیری مسئله محور در پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی می پردازد. در این مقاله، ابتدا به تعریف مهارت های اجتماعی و اهمیت آن ها پرداخته می شود. سپس، رویکرد یادگیری مسئله محور و مزایای آن برای پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان معرفی می شود. در نهایت، به ارائه نمونه هایی از فعالیت های یادگیری مسئله محور که می توان برای پرورش مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی از آن ها استفاده کرد، پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

مهارت های اجتماعی، یادگیری مسئله محور، دوره ابتدایی،کار گروهی، حل مسئله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.