صور خیال در دیوان عطار نیشابوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی فرهنگ و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: PLCCONF10_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن میرزایی

دکتری زبان و ادبیات فارسی

پرستو پرژک

.دکتری زبان و ادبیات فارسی

چکیده

شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از بزرگ ترین شاعران زبان فارسی در نیمه دوم قرن ششم و ربع اول قرن هفتم هجری است . وی با آثاری چون منطق الطیر، مصیبت نامه ، الهی نامه ، تذکره الاولیا، مختار نامه و دیوان اشعار مشتمل بر غزلیات، قصاید و ترجیعات در زمره شاعران و عارفان کثیرالاثر است . محور تحقیقات بیشتر محققان در اشعار و احوال عطار مثنوی های او بوده است و کمتر به دیوان اشعار او پرداخته اند .نگارنده، به منظور تعیین میزان ابداع و ابتکار عطار در شعر فارسی ، صور خیال دیوان وی را به دو بخش تصویرهای تکراری و تصویرهای تازه و ابتکاری تقسیم کرده است و در هر بخش نشان داده است که چه عاملی سبب شده عطار تصویرهای دیگران را در شعرش بیاورد یا آنکه تصویرهای تازه بیافریند]۱.[

کلیدواژه ها

عطار نیشابوری ، صور خیال، دیوان عطار .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.