بررسی آلودگی باکتریایی بخش های مختلف بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) شهر زاهدان در طی سالهای 81-80 و اثر تغییر گندزداها در کاهش میزان آلودگی

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 872

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH07_100

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: بیمارستانها در هر جامعه ای از مراکز بسیار مهم ارائه خدمات درمانی محسوب می شوند و به دلیل داشتن شرایط خاص از نظر پذیرش افراد بیمار و وجود پرسنل، افراد مختلف ارائه دهنده خدمات و همچنین رفت و آمد افراد ملاقات کننده و همراهان بیمار، مرکزی برای انتقال عوامل بیماریزا بشمار می روند. این تحقیق با هدف تعیین میزان آلودگی باکتریایی محیط بخش های مختلف بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام پذیرفت. روش کار: این پژوهش از فروردین ماه سال 1380 لغایت اسفند سال 1381 بصورت مقطعی (sectional cross) و با نمونه گیری به روش تصادفی انجام گرفت. در این پژوهش هر ماه یک ن وبت از وسایل و اشیاء قسمت های مختلف بخش های متعدد بیمارستان از جمله هواب بخض، دیوار، کف شوی، تخت بیمار، ساکشن و ... نمونه برداری بعمل آمد و در مجموع تعداد 689 نمونه توسط ارشناسان بهداشت محیط بیمارستان برداشت شد. نمونه ها پس از نمونه برداری به کمک سواب استریل مربوط بلافاصله به آزمایشگاه بیمارستان (بخش میکروب شناسی) ارسال و در آزمایشگاه مطابقه روشهای استاندارد کشت داده شد. اطلاعات و نتایج حاصله در پرسشنامه هایی که برای هر بخش بطور جداگانه طارحی گردیده بود وارد شد. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری Excel آنالیز شد. نتایج: از مجموع 689 نمونه گرفته شده از قسمت ه ای مختلف بیمارستان آموزشی خاتم االانبیا (ص) 375 مورد کشت مثبت حاصل شد، میانگین آلودگی در بخش های مختلف بیمارستان 5443 درصد تعیین گردید ه 58/4 درصد (219) مورد باکتریهای گرم مثبت و 41/6 درصد (156 مورد) باکتریهای گرم منفی بودند. در اکثر قسمت ها و بخش های مورد بررسی استافیلوکوک اورئوس، باسیلوس، کلبسیلا، اشر شیاکلی و پسودوموناس ماهده گردید. در بین باکتریهای گرم مثبت بیترین فراوانی مربوط به استافیلوکوک اورئوس (71/2%) و در بین باکتریهای گرم منفی بیشترین فراوانی مربوط به کلبسیلا (51/3%) بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی باکتریایی بخش های مختلف مورد بررسی به باکتریهای پاتوژن و گرم مثبت بالا بوده است و در جهت کاهش موارد آلودگی باکتریایی و نهایتاً اهش موارد عفونتهای بیمارستانی بایستی اقدامات اصولی را انجام داد.

نویسندگان

ادریس بذرافشان

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

علی مشکینیان

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

قریشی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

مهدی محمدی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان