مبارزه با تزویر در غزلیات حافظ
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی ادبیات، زبان شناسی و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: AZTCONF02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 711
نویسندگان
دانشجومعلم کارشناسی آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان ایلام
چکیده
تزویر در شعر حافظ ، یکی از بن مایه ها و زیبایی های شعر او را تشکیل می دهد و زاهد ، واعظ ، صوفی ، مفتی ، امام ، شیخ ، محتسب و حتی پیر ریایی اصلی ترین عناصر ریا و فساد زمانه حافظ هستند . فساد و ریای زمانه حافظ توسط همین اشخاص شکل می گیرد و بدون وجود این اشخاص معنایی ندارد . حافظ با ابزاری که در اختیار خود دارد سعی می کند تا تزویر این اشخاص را نمایان سازد . هدف اصلی این پژوهش، آشکارسازی صفات منفی شخصیت های مفسد دیوان حافظ در جهت مبارزه با آنها ، بررسی نحوه مبارزه حافظ با ریاکاران ، قیام علیه ابزار ریا و استفاده از بیان طنز و گزنده خود در برابر آن هاست . این مقاله به دو بخش کلی زهد و ریا تقسیم می شود که بخش اول شامل : زهد ، زاهد و نگاه حافظ به زاهد و رفتار مبارزی او با زاهدان است و بخش دوم شامل : ریا و ریاکاران ، نگاه حافظ به ریا و برخورد و مبارزه متفاوت حافظ با هر یک از اشخاص ریاکار است . روش گردآوری اطلاعات در این مقاله ، روش کتابخانه ای ، توصیفی - تحلیلی است .کلیدواژه ها
تزویر و ریا ، زهد ، حافظ ، زاهد ، صوفیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.