بررسی وتحلیل تفاخر و خودستایی درشاهنامه فردوسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی ادبیات، زبان شناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AZTCONF02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه احدی

کارمند ومدرس مدعو دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

چکیده

در این پژوهش به ذکر تفاخر و رجز خوانی های شاهان و شاهزادگان ایرانی و غیر ایرانی وذکر خودستایی و تعریفوتمجید شهبانو هاو زنان پهلوان شاه نامه ، از بخش های اساطیری ،پهلوانی و تاریخی شاه نامه وهمچنین بیان تفاخر و رجز خوانی پهلوانان ایرانی و غیر ایرانی و گفتگو هاو گواژ ه های میان آنها و شخصیت های مورداحترام و مورد تاییدشاعرهمچون کیخسرو و شاهزاده بی گناه و مظلوم شاهنامه، سیاوش وقهرمانان و غیور مردانی که درحفظ مملکتشان از جان خود گذشتگی نموده اند، پرداخته شده است .بنابر این ضمن اشاره به فرضیات این مقاله که مبتنی بر چگونگی ایراد تفاخر اشخاص و رجزخوانی قهرمانان شاهنامه است، به مشخص نمودن جایگاه رجز خوانی و تفاخر در هر یک از بخش های آن و معرفی اشخاص رجزخوانو تفاخر شاهان، شاهزادگان، مبارزان، پهلوانان و قهرمانان داستان های شاهنامه خواهیم پرداخت در نتیجه چگونگی نتایج نبردهای بین این افراد با دشمنان و حریفان مقابل مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

کلیدواژه ها

تفاخر،رجزخوانی، نبرد، پهلوان، ایران.شاه نامه،فردوسی،خودستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.