کاهش آلودگی هوا با استفاده از سیستم بیوفیلتر

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH07_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نظری قهرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست

چکیده

آلودگی زیست محیطی شامل موارد متعددی چون آلودگی هوا، آب و صدا می باشد ولی از آنجائی که پاک بودن هوا ارتباط مستقیمی با سلامت انسان دارد توجه محققان و پژوهشگران و طرفداران حفاظت از محیط زیست به کنترل آلودگی هوا رو به افزایش است. امضاء ک نوانسیون تغییر آب و هوا مربوط به کنترل گازهای گلخانه ای را از طرف کلیه کشورها را می توان نمونه این توجه دانست. یکی از روشهایی که اخیراً چشم انداز امید بخشی را برای تصفیه هوا گشوده است روش استفاده از بیوفیلتر می باشد که در این تحقیق ابتدا به تاریخچه پیدایش روش کنترل آلودگی هوا پرداخته و مزایای این روش را که شامل ارزانترین روش سیستم حذف بو و عمر مفید بدون تعویض فیلتر حدود 5 سال، ساده بودن، عدم وابستگی به کشورها در جهت تهیه مواد اولیه، تأسیسات جانبی آن و سازگار بودن این سیستم با هر نوع اقلیمی در ایران را بیان شده است. در بخش دوم انواع سیستم بیوفیلتر را که اشمل تک لایه ای با بستر روباز، تک لایه ای با بستر محصور شده، سیستم چند لایه ای یا چند مرحله ای و سیستم مدوله می باشد معرفی شده است. سپس کنترل فاکتورهای مهم در فعالیت سیستم بیوفیلتر که شامل رطوبت بستر، PH بستر، فشار، مدت تماس با بستر و با سطحی و بار جرمی مطرح شده است. در قسمت سوم صنایعی را که سیستم بیوفیلتر در آنها کاربرد دارند را معرفی کرده و نوع ترکیبات که توسط این سیستم در صنایع حذف می گردد را مورد بررسی قرار گرفته است. و در انتها سه نمونه از مطالعات تحقیقاتی در این زمینه را به عنوان شاهد مطالعاتی تحت عناوین ارزیابی عملکرد بیوفیلتر جهت کنترل گاز آمونیاک خروجی در واحد تهیه کمپوست، کنترل و حذف ترکیبات فرار توسط بیوفیلتر و سپس تصفیه میکروبی بخار هوای آلوده به آلوده کننده استایرن توسط سیستم بیوفیلتر شده است. با ویژگی های منحصر به فردی که این سیستم دارا می باشد امید می رود که در آینده با استفاده از این علم بتواند هر نوع آلاینده ای را حذف نمود.

کلیدواژه ها

سیستم بیوفیلتر، گازهای گلخانه ای، تصفیه میکروبی، کنترل گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.