بررسی نقش میانجی گرانه جهت گیری هدف در رابطه ابعاد هویت با عواطف دانشجویان تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله روش ها و مدل های روان شناختی، دوره: 8، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMM-8-29_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین سادات حسنی عطار

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

علی مشهدی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

زبیر صمیمی

دلنشجوی دکتری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش میانجی گری جهت گیری هدف در رابطه با ابعاد هویت و عواطف دانشجویان تربیت بدنی صورت گرفت. این پژوهش از نوع توصیفی- تبیینی بود. بدین منظور با توجه به جدول مورگان تعداد ۲۰۱ نفر از دانشجویان دانشکده تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد که در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه­گیری خوشه­ای مرحله­ای انتخاب و با استفاده از مقیاس های جهت گیری هدف، ابعاد هویت و عواطف مثبت و منفی مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده­های حاصل با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تفسیر شدند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین سه هویت شخصی، اجتماعی (۰۰۱/۰p< ) و ملی (۰۱/۰p< ) باعاطفه مثبت رابطه مثبت و معناداری است. درحالی که بین هویت مذهبی و عاطفه مثبت رابطه معناداری نیست. همچنین سه هویت اجتماعی (۰۵/۰p< )، ملی و مذهبی (۰۱/۰p< ) باعاطفه منفی رابطه مثبت و معناداری دارد؛ اما هویت شخصی رابطه معناداری باعاطفه منفی ندارد. همچنین، بین اهداف تسلط-گرایشی (۰۱/۰p< ) و تسلط- اجتنابی (۰۰۱/۰p< ) باعاطفه مثبت رابطه مثبت و معناداری است. عواطف منفی نیز، باهدف عملکردی-اجتنابی رابطه مثبت معنادار و باهدف تسلط-اجتنابی رابطه منفی معنادار دارد (۰۵/۰p< ). شاخص های کلی آزمون الگوی پیشنهادی اولیه حکایت از عدم برازش الگوی موردنظر محققین داشت (۱۲/۹۲ = χ ۲، ۲۱ = df، ۱۳/۰ = RSMEA، ۹۲/۰GFI =، ۷۸/۰AGFI =، ۸۵/۰ CFI =)؛ به منظور برازش الگوی تائید نشده اولیه، تصحیحی ات متعددی بر اساس مبانی نظری و تجربی صورت گرفت و شاخص های کلی آزمون الگوی پیشنهادی تصحیح شده، حاکی از برازش کلی این الگو شد (۵۴/۲=χ۲/df، ۰۸/۰ = RSMEA، ۹۴/۰GFI =، ۸۶/۰AGFI =، ۹۱/۰ CFI =). با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت از بین متغیرهای برون زاد موجود در الگوی تائید شده نهایی منفی اثرات غیرمستقیم دارند و هویت شخصی با میانجی گری هدف تسلط گرایشی منجر به عاطفه مثبت می گردد.

کلیدواژه ها

ابعاد هویت, عواطف, جهت گیری هدف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.