میزان توجه به شاخص های تنوع بخشی به محیط های یادگیری در فرآیند تعلیم و تربیت رسمی عمومی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-6-22_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده صارمی نوری

گروه مدیریت آموزشی واحد مرودشت، دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت ، ایران

معصومه صارمی نوری

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

احمدرضا اوجی نژاد

استادیار گروه مدیریت آموزشی واحد مرودشت، دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت ، ایران

رضا زارعی

استادیار گروه مدیریت آموزشی واحد مرودشت، دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت ، ایران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان توجه به شاخص­های تنوع بخشی به محیط­های یادگیری در فرآیند تعلیم و تربیت رسمی عمومی می باشد. به لحاظ ماهیت و اهداف، این پژوهش از نوع کاربردی و برای اجرای آن از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و معلمان (مدیران ۳۰ نفر و معلمان ۲۶۳ نفر) مقطع متوسطه دخترانه آموزش و پرورش شهر مرودشت می­باشد که با استفاده از جدول مورگان تعداد ۱۵۶ نفر از معلمان به­صورت تصادفی ساده انتخاب و با توجه به اینکه تعداد مدیران۳۰ نفر بوده برای برآورد حجم نمونه آنها از روش سرشماری استفاده شده است. برای گردآوری داده­ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که روایی و پایایی آنها مورد تایید قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از پرسش­نامه­­ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شده است. در سطح آمار توصیفی از آماره­هایی نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار استفاده شده است. در سطح آمار استنباطی از آزمون­های t تک نمونه­ای استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که مدیران و معلمان معتقدند که میزان توجه به کارآفرینی در تعلیم و تربیت عمومی و میزان تعاملات بین تعلیم و تربیت عمومی با طراحی و اجرای برنامه­های درسی و یادگیری در حد متوسط می­باشد. هم­چنین مدیران معتقدند که میزان توجه به فعالیت­های (کتابخانه­ای، آزمایشگاهی و کارگاهی) در تعلیم و تربیت عمومی درحد بالاتر از متوسط می­باشد ولی معلمان معتقدند در حد متوسط می­باشد. علاوه بر این مدیران معتقدند که میزان تعامل بین سیستم­های آموزشی با جامعه و سایر دستگاه­ها و نهادها در تعلیم و تربیت عمومی در حد متوسط می­باشد ولی معلمان معتقدند در حد پایین­تر از متوسط می­باشد.

کلیدواژه ها

شاخص تنوع بخشی, تعلیم و تربیت عمومی, محیط یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.