مقایسه سیستم های فیلتراسیون باطله و کنسانتره کارخانه ی فرآوری مگنتیت شرکت معدنی و صنعتی گل گهر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوریهای معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش عرب زاده جرکانی

دانشجوی کارشناس ارشد فرآوری مواد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده

عباس سام

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی

مجتبی قربان نژاد

کارشناس ارشد فرآوری مواد، مرکز تحقیقات سنگ آهن و فولاد، شرکت معدنی و ص

چکیده

یکی از روش های آبگیری در کارخانه های فرآوری مواد معدنی، استفاده از فیلتر است. فیلتر شامل سطحی متخلخل است که با ایجاد اختلاف فشار در دو طرف این سطح، آب موجود در پالپ از آن ع بور کرده و ذرات جامد به صورت کیکی بر روی آن باقی می مانند. در پروژه ی احضر، سیستم های فیلتراسیون برای باطله و کنسانتره ی کارخانه ی فرآوری مگنتیت با محاسبه ضریب تراکم پذیری به روش vacuum top-feed leat test تعیین گردید. نتایج نشان داد که کیک حاصل از پالپ کنسانتره با D80=123μm ، دارای ضریب تراکم پذیری 0/0212 ، که نشان دهنده ی تراکم ناپذیری آن است. با کاهش D80 به 75 میکرون، ضریب تراکم پذیری به دلیل افزایش مقاومت کیک، افزایش یافت. ضریب تراکم پذیری در پالپ باطله در حدود 0/7 بود، که نشان دهنده ی تراکم پذیری آن است. با استفاده از کمک فیلتر Diatomaceous، ضریب تراکم پذیری به نصف تقلیل یافت. برای آبگیری پالپ کنسانتره بکارگیری یکی از دو سیستم فشاری و خلاء، بر اساس توجیه فنی اقتصادی ممکن می باشد. اما در آبگیری پالپ باطله، به دلیل تراکم پذیری و مقاومت بالای کیک حاصل از آن، بکارگیری سیستم فشاری مناسب با کمک فیلتر، از عملکرد مناسبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

ضریب تراکم پذیری، فیلتر خلاء، فیلتر فشاری، ک نسانتره آهن، آبگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.