رابطه میزان استفاده از فناوری اطلاعات با انگیزش شغلی و خلاقیت دبیران مقطع متوسط شهر بیضا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 8، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-8-32_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا یزدانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد مرودشت ، مرودشت ، ایران

نادر شهامت

استادیار گروه علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

مسلم صالحی

استادیار گروه علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

دبیران، کارگزاران اصلی ورود و تعامل موفقیت­آمیز فناوری اطلاعات در نظام آموزشی هستند. چنانچه مدیران سازمان­های آموزشی با پرورش خلاقیت­ها دبیران و ایجاد انگیزه­های شغلی، آن­ها را در جریان اهمیت استفاده از فناوری قرار دهند، دانش­آموزان نیز در آینده نسبت به استفاده از فناوری آگاه و در کاربرد آن انعطاف بیشتری نشان خواهند داد. هدف پژوهش حاضر رابطه بین فناوری اطلاعات با انگیزش شغلی و خلاقیت دبیران مقطع متوسط شهرستان بیضا بود. جامعه مورد مطالعه، شامل تمامی دبیران مقطع متوسط شهرستان بیضا در سال ۱۳۹۲ بودند. با توجه به اینکه تعداد کل معلمان ۱۷۰ نفر می­شدند، حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه­ای ۱۰۸ نفرانتخاب گردید. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل سه پرسشنامه بوده که در ذیل جزییات هریک آمده است. پرسشنامه خلاقیت تورنس (۱۹۷۸) که توسط مقیمی در سال (۱۳۸۰) به فارسی ترجمه شده­ است، استفاده گردیده است و یوسفی میانده ( ۱۳۸۹) پایایی را با استفاده از روش آلفای کرونباخ ۸۰/۰ بدست آورده است. ضریب پایایی بدست آمده پژوهش حاضر ۹۵/ ۰ بوده است و روایی مورد تایید اساتید و متخصصان قرار گرفته است. پرسشنامه انگیزش حبیبی (۱۳۷۷) با ضریب پایایی به دست آمده توسط ستوده (۱۳۸۷) با استفاده از روش باز آزمایی به ترتیب ۶۹% و ۷۲%، اعتبار آن ۷۷% به دست آمده است. در نهایت پرسشنامه فناوری اطلاعات محقق ساخته آزادمهر (۱۳۸۹) بوده است. تهیه و تنظیم آن با نظر اساتید محترم کامپیوتر بوده است، روایی صوری آن توسط اساتید محترم راهنما تایید شده است. جهت پایایی نیز ۳۰ نفر از دبیران انتخاب شده از روش همسانی درونی به میزان ۹۱% تایید شد. جهت تجزیه­ و تحلیل از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و در سطح آمار استنباطی از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شده است که نتایج تحقیق نشان داد که بین فناوری اطلاعات و تمامی ابعاد آن با انگیزش شغلی و خلاقیت با ضرایب همبستگی برابر با (۴۲۴/۰ و ۳۶۴/۰) رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. مولفه میزان آشنایی با نرم­افزارهای رایانه و میزان آشنایی با رایانه، به ترتیب مولفه­های پیش­بینی­کننده قوی­تری برای خلاقیت و انگیزش شغلی محسوب می­شوند.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات, انگیزش شغلی, خلاقیت, دبیران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.