مکانیابی و تخصیص مراکز جمع آوری و تفکیک در یک شبکه زنجیره تامین جمع آوری پسماندهای الکترونیکی با در نظر گرفتن عدم قطعیت در مقدار، زمان های انتقال و عرضه پسماندها و خارج از سرویس واقع شدن مراکز جمع آوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CBPME01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان ربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

بهروز کریمی

استاد، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

چکیده

امروزه به دنبال استفاده از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی در زندگی انسان ها، مسئله مدیریت پسماندهای الکترونیکی به موضوعی مهم برای جوامع و دولت ها تبدیل شده است. در این مقاله، قسمتی از یک شبکه زنجیره تامین جمع آوری پسماندهای الکترونیکی (از فروشندگان پسماند تا مراکز تفکیک) به شکل یک مدل برنامه ریزی غیر خطی عدد صحیح مختلط، طراحی و توسعه داده شده است. هدف و نوآوری های مورد مطالعه در این مقاله، مسائل اقتصادی و زیست محیطی (در غالب نرخ مالیات بر انتشار کربن و در داخل تابع هدف اقتصادی) و اجتماعی بوده و عواملی غیرقطعی چون مقدار پسماندهای الکترونیکی در نزد فروشندگان، زمان بین ثبت سفارش و تحویل پسماندها از آن ها و همچنین احتمال خارج از سرویس واقع شدن برخی از مراکز جمع آوری تحت سه سناریو خوشبینانه، محتمل و بدبینانه لحاظ می گردد. ورودی های مورد استفاده در این مقاله به کمک در اختیار قرار دادن پرسشنامه ای به متخصصان در زمینه شبکه زنجیره تامین پسماندهای الکترونیکی، جمع آوری شده است. نتایج عددی نشان می دهد که مکانیابی و تعیین نوع تسهیلات جمع آوری و تفکیک از نظر ظرفیت وزنی و با توجه به مقدار بودجه در دست و همچنین تخصیص اصولی آن ها به یکدیگر، می تواند به طور قابل توجهی بر کاهش هزینه ها و مقدار کربن تولیدی و بهبود عوامل مثبت اجتماعی (تعداد کارکنان شاغل بومی و ضریب سلامت ایمنی وسایل نقلیه جمع آوری کننده کهنه و نو) تاثیر بگذارد.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین؛ مکانیابی و تخصیص؛ پسماندهای الکترونیکی؛ عدم قطعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.