بررسی تاثیر نوع کاتالیزور برخواص فیزیکی و شیمیایی بایودیزل تولید شده از روغن مخروط کاج و خالص سازی گلیسیرین با استفاده از کربن اکتیو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی، و نقش تکنولوژی در کسب و کارهای نوین
  • کد COI اختصاصی: SETIET05_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس احمدآقایی

دانشجوی دکتری شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام

آرمیتا کیانی مهر

دانش آموز آکادمی پژوهشی ناپ

مهدیه مرادخانی

دانش آموز آکادمی پژوهشی ناپ

چکیده

مصرف فعلی انرژی در جهان، بشر را با دو بحران بزرگ یعنی آلودگی محیط زیست ناشی از سوخت های فسیلی و کاهش منابع نفتی روبه رو نموده است . با عنایت به دلایل فوق از دیدگاه اقتصادی ، حفظ منابع موجود و کاهش آلودگی های زیست محیطی دست یابی به منابع تجدید پذیر با آلایندگی کمتر به جای منابع نفتی امری مهم محسوب می گردد. از جمله این منابع جایگزین می توان به سوخت گیاهی اشاره نمود . بایودیزل از منابع طبیعی و قابل تجدید همانند روغن های گیاهی و چربی های حیوانی حاصل می شود . تصمیم داریم در این پروژه با تولید نوعی سوخت بایودیزل به روش ترانس استیریفیکاسیون از بی شمار ضررهایی که اکثر سوخت ها بر محیط زیست و انسان ها ایجاد می کنند، جلوگیری کنیم و تصمیم داریم با تولید بایودیزل تاثیر کاتالیزگر شیمیایی و طبیعی را در فرآیند تولید آن بررسی کنیم. همچنین با توجه به اینکه مخروط کاج جز ضایعات است و هیچ نقشی در تغذیه انسان ندارد بهترین گزینه نسبت به سایر گیاهان برای استخراج روغن است. گلیسیرین محصول جانبی در فرآیند تولید بایودیزل که فاز جامد سوخت را تشکیل می دهد ، در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود . ما از بهترین سوخت هامون گلیسیرین را استخراج و برای خالص سازی آن از کربن اکتیو استفاده کردیم و همچنین برای بررسی خلوص آن از کروماتوگرافی گازی استفاده شده است. استفاده از این محصول تاثیر بسزایی در صنایع ارایشی و بهداشتی دارد. در این پروژه بعد از بررسی پارآمتر های فیزیکی و شیمیایی سوخت متوجه شدیم که سوخت با کاتالیزگر طبیعی کاملا مناسب و بهترین جایگزین برای بنزین است . در نتایج آزمایشگاه آمده است که درصد خلوص گلیسیرین تولیدی از سوخت با کاتالیزگر طبیعی ۹۶ درصد و با کاتالیزگر شیمیایی ۹۳ درصد است.

کلیدواژه ها

انرژی، محیط زیست، بایودیزل، آلودگی، منابع تجدید پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.