بررسی نقش یادگیری سازمانی در رابطه بین سرمایه فکری و چابکی سازمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: MAEBC06_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه علیرضایی

کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، دانشگاه غیرانتفاعی رسالت کرمان، ایران

فرزانه اشرف گنجوئی

کارمند، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، دانشگاه غیرانتفاعی رسالت کرمان ، ایران

مریم شاه حیدری پور

کارمند دانشگاه آزاد واحد کرمان و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، دانشگاه غیرانتفاعی رسالت کرمان، ایران

مریم ملکی

رئیس منابع انسانی شرکت هلدینگ میتکو و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، دانشگاه غیرانتفاعی رسالت کرمان ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سرمایه فکری با چابکی سازمانی با نقش میانجی یادگیری سازمانی انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهشی توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرمان به تعداد ۲۹۶ نفر بودند از این تعداد ۱۶۷ نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و از طریق سه پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بونتیس(۱۹۹۸)، چابکی سازمانی سلیمانی (۱۳۹۲) و یادگیری سازمانی چیوا (۲۰۰۷) مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS۲۱ و لیزرل استفاده شد. یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن است که بین سرمایه فکری با چابکی سازمانی، بین سرمایه فکری با یادگیری سازمانی و بین یادگیری سازمانی با چابکی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد. اثر مستقیم سرمایه فکری بر چابکی سازمانی، سرمایه فکری بر یادگیری سازمانی و یادگیری سازمانی بر چابکی سازمانی معنی دار بود. اثر غیرمستقیم سرمایه فکری بر چابکی سازمانی با نقش میانجی یادگیری سازمانی نیز معنی دار بود.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، چابکی سازمانی، یادگیری سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.