تولید عصاره تغلیظ شده فراسودمند از عناب خشک با روش کنترل دمای تغلیظ جهت حفظ تمامی مواد مغذی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF15_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده مرادی مقدم

مدیر کنترل کیفیت شرکت خوشه سرخ شرق

قاسم اسماعیلی

دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی پایدار دانشگاه ازاد اسلامی بیرجند

رقیه پیربداقی

مدیر عامل شرکت خوشه سرخ شرق

چکیده

روش تهیه کنسانتره فراسودمند عناب به روش تغلیظ در دمای ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد با استفاده ازعناب خشک با روش کنترل دمای تغلیظ جهت حفظ تمامی مواد مغذی که باعث میشود کنسانترهبدست امده همه مواد موثره و املاح را بطور کامل در خود داشته باشد و بعنوان یک مکمل غذایی ودارویی استفاده شود . عناب از میوه های بسیار موثر است که علاوه بر خاصیتهای تغذیه ای دارای موارداستفاده زیادی بعنوان یک گیاه دارویی است. عناب دارای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی دارد. با توجه بهخواص ارزشمند عناب این میوه پر خاصیت تاکنون معمولا برای تهیه چای، دمنوش و مربا استفادهمی شوند. مطالعات فارماکولوژیک مدرن ثابت کرده است که عناب حاوی مقدار زیادی آدنوزینمونوفسفات حلقوی، آدنوزین دی فسفات و اسید ماسلینیک و سایر تری ترپنوئیدها و سایر عوامل فعالضد تومور است که می تواند رشد و تولید مثل سلول های سرطانی را مهار کند.آدنوزین فسفات بالاترینآن است. محتوای تمام مواد حیوانی و گیاهی شناخته شده .اخیرا مطالعات خارجی نیز دریافته اند کهعناب حاوی ساپونین است که اثرات ضد خستگی دارد و می تواند استقامت انسان را افزایش دهد. با ایناوصاف با تولید این فراورده فراسودمند با ارزش تغذیه ای بالا علاوه بر ایجاد بازار کار مناسب می توان ازاین ترکیب در فرایند ها و ترکیبات غذایی مختلف نیز استفاده کرد که قابل دسترس تر باشد . وازمشکلاتی که در مصرف کردن عناب خشک به دلیل مسائلی از قبیل سختی مصرف، مضر بودن برایدندان ها و فساد در زمان نگهداری جلوگیری کرد در مطالعه حاضر تحلیل و انالیز روش قدیمی و جهتتولید عصاره تغلیظ شده فراسودمند از عناب خشک با روش کنترل دمای تغلیظ جهت حفظ تمامی موادمغذی نیز نشان میدهد که میزان ویتامین ها و املاح و سایر مواد معدنی به نسبت روش قدیمی کاملاحفظ شده است.

کلیدواژه ها

کنسانتره فراسودمند ، عناب ، کنترل دمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.