بررسی اثر مقادیر مختلف علفکش و تراکم بوته بر کنترل اویارسلام در مزارع ذرت شمال خوزستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE01_682
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل رفعت جو

کارشناس ارشد شتاسایی و مبارزه با علف های هرز

کریم ساعدی نسب

کارشناس ارشد شتاسایی و مبارزه با علف های هرز

چکیده

به منظور بررسی اثر تراکم و علفکش های پس رویشی بر کنترل اویار سلام در مزارع ذرت آزمایشی بصورت اسپلیت پلات با پایه 666 و 166 هزار بوته در هکتار( و علف ، بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه تراکم ) 06کشهای لاسو )آلاکلر %48EC به میزان 5 لیتر در هکتار( و ارادیکان ) EPTC + ایمن کننده دی کلرامید %82EC به میزان 5لیتر در هکتار( به عنوان علف کش های قبل از کاشت و گالانت سوپر)هالوکسی فوپ آر متیل استر %EC10.8 6 لیتر / به میزان 85 در هکتار( و کروز )نیکوسولفورون %4SC به میزان 2 لیتر در هکتار( به عنوان علف کش های پس رویشی و بدون علفکش بودند.نتایج نشان داد که اثر تراکم بر عملکرد، وزن هزار دانه و تعداد دانه در ردیف بلال در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود بیشترینعملکرد دانه در تراکم 76 هزار بوته در هکتار با متوسط عملکرد 12626 کیلوگرم و بعد از آن مربوط به تراکم 166 هزار بوته در هکتار با متوسط عملکرد 16792 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. اثر علفکش بر روی اجزای عملکرد دارای اختلاف معنی دار بود.بیشترین عملکرد دانه مربوط به تیمار شاهد و نیکوسولفورون با عملکرد 16766 کیلوگرم در هکتار بود. بررسی نتایج آزمایش نشانداد که علفکش نیکوسولفورون تأثیر زیادی بر تعداد، متوسط ارتفاع، وزن تر و وزن خشک علفهای هرز داشت. همچنین بررسی اثر متقابل تیمارها نشان داد که بیشترین عملکرد دانه ) 19830 کیلو گرم در هکتار( بهمراه کنترل مناسب علف های هرز در تراکم 76 هزار بوته در هکتار و علفکش نیکوسولفورون بدست آمد

کلیدواژه ها

ذرت، تراکم بوته، علفکش، عملکرد، علفکش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.