به کار گیری روشهای آماری چند متغیره در گزینش بهترین ژنوتیپ های جو Hordeum vulgar L. متحمل به تنش خشکی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE01_622
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 883
نویسندگان
دانش آموختگان کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بر
دانش آموختگان کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بر
استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، لرستان
چکیده
به منظور شناسایی ژنوتیپ های متحمل به تنش خشکی جو، غربال کردن شاخص های کمی تحمل به خشکی و تعیین بهترین شاخص ها، پژوهشی با استفاده از 22 ژنوتیپ پیشرفته جو در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و در دو شرایطبدون تنش و تنش رطوبتی )دیم( در سال زراعی 1399 98 درمزرعه تحقیقات کشاورزی بروجرد انجام شد. بر مبنای عملکرد دانه - محیط های بدون تنش (Yp) و تنش رطوبتی ) (Ys ژنوتیپ ها، شاخص های کمی مقاومت به تنش خشکی از قبیل: شاخص تحمل( (TOL ، میانگین بهره وری MP) ( ، میانگین هندسی بهره وری (GMP) ، میانگین هارمونیک HM) ( ، شاخص حساسیت به تنش(SSI) و شاخص تحمل تنش ) (STI محاسبه شدند. نتایج حاصل از مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین میانگین عملکرد در ( شرایط آبی مربوط به ژنوتیپ 7 (MB-79-4 ( و در شرایط تنش مربوط به ژنوتیپ 14 MB-82-4 ( بودبیشترین میانگین هارمونیک، میانگین هندسی بهره وری، میانگین بهره وری و شاخص تحمل مربوط به دو ژنوتیپ 11 و 14 CB-83-15 و MB-82-4 ( بود و بیشترین مقدار دو شاخص حساسیت به تنش و تحمل تنش نیز مربوط به ژنوتیپ 6 بود. نتایج حاصل از تجزیه ضرایب هم بستگی نشان داد که چهار شاخص MP , GMP , HM و STI به دلیل هم بستگی بالا با عملکرد دانه ژنوتیپ ها در دو محیط، مناسب ترین شاخص ها برای غربال کردن کردن ژنوتیپ ها در دو شرایط آزمایش هستندکلیدواژه ها
جو، تنش خشکی، شاخص های مقاومت و حساسیت به خشکیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.