مطالعه پیامدهای کالبدی سکونتگاه های روستایی مغروق ناشی از احداث سد گتوند(مطالعه موردی روستای ظلم آباد شهرستان گتوند)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا، گردشگری و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOB07_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ملکی

استادیار، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

یاسمین هدایت راد

دانشجو کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

چکیده

روستاها در پیوند مستقیم با طرح های توسعه قرار دارند و این طرح ها تاثیرات کاملا مشخصی بر زندگی اجتماعی و اقتصادی روستاییان میگذارند. احداث سد و پروژه های وابسته به آن همواره با اثرات مثبت و منفی توام بوده است. این اثرات، محیط های فیزیکی، بیولوژیکی و اقتصادی- اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد . هدف این پژوهش مطالعه پیامدهای کالبدی سکونتگاه های روستایی مغروق ناشی از احداث سد گتوند(مطالعه موردی روستای ظلم آباد شهرستان گتوند) است. نوع تحقیق کاربردی و روش انجام تحقیق، توصیفی- تحلیلی است. روش جمعآوری اطلاعات، روش کتابخانهای و پیمایشی (مشاهده و مصاحبه) میباشد. در این پژوهش در سطح توصیفی با استفاده از مشخصه هایی نظیر فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار و نمودارها به تحلیل ویژگیهای جامعه پرداخته شده است و در سطح استنباطی با توجه به نوع متغیرها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف جهت مشخص کردن نرمال یا غیرنرمال بودن داده ها سپس از آزمون t تک نمونه ای جهت بررسی فرضیه های پژوهش استفاده خواهد شد. بر اساس مطالعات انجام شده، کشاورزی مهمترین بخش فعالیتهای اقتصادی است و منابع درآمد بیشتر مردم، از این طریق می باشد. یافته های پژوهش نشان میدهد که تغییرات کالبدی دارای میانگین کل ۱.۵۴، و مهاجرت فرستی میانگین کل ۴،۲۲ به دست آمده است.

کلیدواژه ها

پیامدهای کالبدی، سکونتگاه های روستایی، سد گتوند، روستای ظلم آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.