بررسی پارامترهای موثر بر کیفیت سطح، نرخ براده برداری و سایش ابزار در ماشین کاری کامپوزیت زمینه فلزی هیبریدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی ماشین کاری و ماشین های ابزار پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: CAMMT03_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید طهماسبی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

امین سوسن آبادی فراهانی

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

دانیال قاضی خوانساری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

محمدحافظ باقی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

چکیده

با توجه به افزایش چشمگیر تقاضا برای استفاده از مواد باقابلیت های جدید، استفاده از مواد کامپوزیتی به شدت در حال افزایش است. مواد کامپوزیتی با زمینه فلزی به علت دارا بودن خواص منحصر به فردی از جمله مقاومت به سایش بالا، نسبت استحکام به وزن زیاد و... ازجمله مواد نوین مورد استفاده توسط مهندسین در صنایع مختلف، خصوصا در صنایع هوافضا، خودروسازی و... می باشند. با توجه به ماهیت فلزی این مواد، فرآیند ماشینکاری جزء جدایی ناپذیر جهت رسیدن این دست از مواد به شکل و خواص نهایی محصول است. در بین مواد کامپوزیتی، کامپوزیت زمینه آلومینیومی بیشتر از هر نوع کامپوزیت دیگری در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه با بهره گیری از یک مطالعه روشمند شامل مدل سازی آماری به روش سطح پاسخ و استخراج معادلات رگرسیون اثر سرعت دوران اسپیندل، نرخ تغذیه و عمق برش بر روی زبری سطح، نرخ براده برداری و سایش جانی در هنگام تراشکاری کامپوزیت هیبریدی آلومینیومی A۳۵۹/B۴C/ Al۲O۳ موردبررسی دقیق قرار گرفته است. بر اساس مطالعات صورت پذیرفته می توان اذعان نمود با افزایش سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برش سایش ابزار و همچنین نرخ براده برداری افزایش می یابد. همچنین بهترین ترکیب از مقادیر برای به حداقل رساندن همزمان زبری سطح و به حداکثر رساندن نرخ براده برداری و حداقل رساندن سایش جانبی پیدا شد. بهترین ترکیب پارامترها عبار تاند از: سرعت اسپیندل ۶۰۰ دور بر دقیقه، نرخ پیشروی ۰/۰۷۵ میلیمتر بر دور، عمق برش ۰/۲۰ میلیمتر.

کلیدواژه ها

کامپوزیت های زمینه فلزی، سا یش ابزار، نرخ براده برداری، کیفیت سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.