تاثیر دو روش تمرین تناوبی با شدت بالا و متوسط بر واسپین و اپلین مردان دارای اضافه وزن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم ورزشی، تربیت بدنی و مدیریت راهبردی در ورزش
  • کد COI اختصاصی: SPORTIC08_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حاجی قاسم

استاد گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز.

هادی آصفی بخشایش

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز.گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر دو روش تمرین تناوبی با شدت بالا و متوسط بر واسپین و اپلین مردان دارای اضافه وزن بود.روشها: پژوهش از نوع کاربردی و بصورت نیمه تجربی و شامل سه گروه و به صورت دو مرحله آزمون گیری پیش و پس آزمون بود. مطالعه حاضر بر روی ۳۰ مرد با محدوده سنی ۲۰ تا ۲۵ سال دارای اضافه وزن انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی در یکی از سه گروه ۱۰ نفری شامل گروه برنامه تمرین تناوبی با شدت بالا، برنامه تمرین تناوبی با شدت متوسط و کنترل تقسیم شدند. مدت برنامه تمرینی دو گروه تجربی به مدت هشت هفته بود. هر جلسه تمرین تناوبی شدید و متوسط شامل سه بخش گرم کردن، بخش اصلی تمرین و سرد کردن بود. در این تمرینات از پروتکل تغییر یافتهی گیبال و همکاران (۲۰۱۲) استفاده شد. ۲۴ ساعت قبل و پس از شروع برنامه تمرینی در شرایط آزمایشگاهی یکسان، ۵ سی سی خون سیاهرگی از دست چپ گرفته و برای آنالیزهای بعدی ذخیره شد. برای سنجش آپلین از از کیت مت دالیان ساخت چین و روش الایزا و برای سنجش واسپین از از کیت رادیم و روش الایزا استفاده شد. از آزمون شاپیرو -ویلک جهت تعیین توزیع طبیعی داده ها و برای مقایسه نتایج گروه ها با یکدیگر از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد. کلیه عملیات آماری توسط نرم افزار((SPSS نسخه ۲۳ و سطح معنی داری آزمونها در سطح p≥ ۰/۰۵ اعمال گردید.یافته ها: نتایج آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که بین میانگین ۳ گروه پژوهش در مقادیر آپلین و واسپین مردان دارای اضافه وزن تفاوت معنیداری وجود دارد. نتایج زمون تعقیبی بیانگر کاهش معنیدار آپلین و واسپین واسپین در گروه تمرین تناوبی شدید و متوسط نسبت به گروه کنترل بود .(p=۰/۰۰۱) بین گروه تمرین تناوبی شدید و متوسط تفاوت معنیداری مشاهده نشد .(p=۰/۰۰۱)نتیجه گیری: تمرینات تناوبی در دو شدت متوسط و شدید میتواند بر بافت چربی و عملکرد آن تاثیرگذار باشد، اما هنوز مجموع مطالعات انجام شده، اطلاعات جامعی از چگونگی شرایط تمرینی موثر و یا موثرتر ارائه نمی دهد.

کلیدواژه ها

تمرین تناوبی با شدت بالا و متوسط، واسپین، اپلین و اضافه وزن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.