بررسی تاثیر پارامترهای اقلیمی بر درآمد ساکنان حوزه های آبخیز مطالعه موردی:شهرستان صدوق استان یزد
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE01_516
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 900
نویسندگان
دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه یزد
دانشجوی دکتری آموزش کشاورزی دانشگاه تهران
دانش آموخته کارشناسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور
چکیده
بررسی عوامل موثر بر وضعیت اقتصادی آبخیز نشینان، به عنوان بهره برداران اصلی، نقش مهمی در حفظ سلامت و شاخص های پایداری حوزه ها ی آبخیز دارد. به منظور بررسی تاثیر پارامترهای اقلیمی بر میزان درآمد کشاورزان اینمناطق ، داده های مربوط به میزان برداشت و سود حاصل از برداشت عمده ترین محصولات کشاورزی منطقه صدوق استان یزد و داده های بارش و دمای مربوط به سال های 1731 تا 1710 ، با استفاده از مدل ریکاردینی و روشرگرسیون خطی چند متغیره، در محیط نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد، بین درآمد کشاورزان و تغییر اقلیم همبستگی معنی دار وجود داشته و مدل دارای ضریب همبستگی 10 درصد بودهاست. از طرفی بررسی ضریب همبستگی پیرسون بین تک تک پارامترهای اقلیمی موجود در مدل و سود نشان داد،بیشترین همبستگی مربوط به حاصل ضرب دما و بارش در فصل رشد گیاهان بوده است. بر اساس این یافته ها می توان گفت، افزایش دما و کاهش بارش به خصوص در فصل کاشت، موجب کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزیشده است، این نتایج قابل تعمیم به گیاهان مرتعی نیز بوده و به دلیل عدم وجود محدودیت سرما در منطقه، هر چه دما افزایش و بارش کاهش یابد محصولات گیاهی و به تبع آن، محصولات دامی نیز کاهش یافته است. بنابراین تغییر اقلیم می تواند در کاهش درآمد تاثیرگذار باشد و باید این مساله در برنامه ریزی های آینده آبخیزها در نظر گرفته شودکلیدواژه ها
اقلیم، ریکاردین، رگرسیون چند متغیره، وضعیت اقتصادی، آبخیزمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.