اثر آفت کش دلتامترین بر بافت کلیه در موش صحرایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE01_512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هیفا سعدونی

کارشناش ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم

فرنگیس قاسمی

دانشجوی دکترای آناتومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران

چکیده

آفت کش ها ابزاری جدید و قوی برای کنترل آفات هستند اما مصرف انها به عنوان تنها وسیله کنترل، عوارضی چون ایجاد مقاومت در آفات و نا هنجاری های زیست محیطی می شوند. به منظور بررسی اثر آفت کش دلتامترین بر بافت کلیهتحقیق حاضر انجام گرفت در پژوهش حاضر میانگین قطر گلومرول در گروه تجربی 3، قطر کپسول در هر سه گروه تجربی و قطر مجرای جمع کننده ادرار در گروه تجربی 5 و 3 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری را نشان دادند p(. قطر بخش مرکزی و قشری کلیه ، لوله های خمیده و هنله اختلاف معنی داری در مقایسه با گروه کنترل و شاهد نداشتند با توجه به نتایج فوق، احتمالاً دلتامترین تا حدودی اثر تخریبی بر بافت کلیه داشته و این اثر وابسته به دوز می باشد. بنابراین در استفاده از این آفت کش باید احتیاط شود

کلیدواژه ها

دلتامترین؛ بافت کلیه؛ موش صحرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.