تاثیر کاربرد اینترنت اشیاء بر شناسایی فرصت های کارآفرینی با نقش واسطه ای خلق دانش

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-11-44_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم تقوایی یزدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

زهره نیک روی

دانشجوی ارشد کارآفرینی سازمانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کاربرد اینترنت اشیاء بر شناسایی فرصت های کارآفرینی با نقش واسطه ای خلق دانش بوده است. این پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی و از نظر نوع، توصیفی بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کارشناسان و مدیران عالی رتبه اداره­ی کل فنی و حرفه ای شهرستان ساری به تعداد ۹۵ نفر بوده است. از روش نمونه گیری سرشماری استفاده گردید.  ابزار گردآوری داده در پژوهش حاضر سه پرسشنامه محقق­ساخته اینترنت اشیاء با استفاده از دیدگاه­های آتزوری(۲۰۱۰)، پرسشنامه تشخیص فرصت های کارآفرینانه پوهاکا(۲۰۱۱) در سه مولفه و پرسشنامه خلق دانش نوناکا و تاکوچی (۲۰۰۴) در طیف ۵ گزینه­ای لیکرت هستند  که روایی آن ها با نظر کارشناسان در اداره­ی کل فنی و حرفه ای تایید گردید و برای سنجش پایایی ابزار پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که هر کدام به ترتیب در سطح ۹۲۳/۰ و ۹۳۱/۰ و ۹۷۱/۰ محاسبه شده است. در این پژوهش به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنف و آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون، معادلات ساختاری، مدل سازی و تحلیلی مسیر استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داده است که بین کاربرد اینترنت اشیاء و شناسایی فرصت های کارآفرینانه با اثر میانجی خلق دانش رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و نیز کاربرد اینترنت اشیاء بر مولفه های متغیر شناسایی فرصت های کارآفرینی، پویش رقابتی فرصت ها، جستجوی پیشگام فرصت و راهکار نوآورانه خلق فرصت اثر معناداری داشته و همچنین متغیر خلق دانش به عنوان متغیر واسطه ای باعث افزایش این تاثیر می گردد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء, خلق دانش, شناسایی فرصت های کارآفرینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.