بررسی آماری واقتصادی عیوب جوش در خطوط لوله صنایع پتروشیمی و لزوم توجه بیشتر به مهندسی بین المللی جوش

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: IPPC01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید سبک روح

دانشجوی کارشناسی ارشد ساخت و تولید، دانشگاه مازندران و مهندسی بین ال

سلمان نوروزی

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه مازندران

سیدجمال حسینی پور

استاد دانشکده مکانیک دانشگاه مازندران

چکیده

ذخایرغنی نفتی کشورسبب شده است که صنایع وابسته به نفت بتوانند رشد زیادی در کشور داشته باشند . باتوجه به سود آوری ارزی محصولات پتروشیمی ، جمهوری اسلامی ایران به توسعه وگسترش این صنعت در کشور پرداخته وشاهد احداث پروژه های متنوع پتروشیمی در کشور هستیم امادر زمینه بهره وری باید توجه بیشتری را مبذول داریم . ار آنجایی که خطوط لوله مطمئن ترین واقتصادی ترین روش انتقال گاز نفت خام وسایر فرآورده های نفتی به اقصی نقاط دنیا می باشند واز نظر زیست محیطی نیز آثار مخرب کمتری بر جای می گذارند لذا موضوع انتقال انرژی از طریق لوله از جایگاه ویژه ای برخوردار است . با ارائه روش های نویین بازرسی میتوان از وضعیت خطوط احتمال وقوع حوادث وپیامدهای آن آگاهی یافت وبا بکار گیری تمهیدات لازم امکان دست یابی به اهدافی از قبیل ایمنی خطوط، تداوم انتقال انرژی، حفاظت از محیط زیست ، جلوگیری از خسارت جانی مالی واتلاف انرژی را فراهم نمود . جوش در خطوط لوله معمولا تقاط بحرانی برای ایجاد مشکلات گوناگون می باشند . این مقاله با توجه به اطلاعات بدست آمده ازخطوط لوله یکی از پتروشیمی های فعال کشور میزان عیوب ناشی ازجوش ، ایست خط ، عوامل بروز عیب و هزینه های مالی، زمانی و جانی را مد نظر قرار داده است و سپس راهکارهای جلوگیری و مواجه با این سری مشکلات را معرفی نموده و از میان آن ٣ استاندارد ISO standard 3834 (EN 729)، ISO standard 14731 (EN 719) و API579 را مفصل تر بررسی می کند .

کلیدواژه ها

عیب ، خط لوله ، جوش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.